Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Bonkica

Bonkicu smo udomili prije nekih šest godina.

Prije nje dvorište je čuvao impresivni, prekrasan tornjak Don. Kad je otišao iza duge, dušu smo isplakali za njim. Rekla sam da više neću nikada uzeti psa.
A onda je jedna poznanica na probi zbora pitala sve nas poznajemo li nekog tko bi udomio malenu ženkicu koja ima tri godine i jako voli djecu; njeni vlasnici su trebali odseliti i nisu je mogli povesti sa sobom. Pitala sam je ima li kakvu fotografiju, da mogu pokazati ako bi netko htio vidjeti kako izgleda. Rekla je da ima, na njenom profilu.
I onda ja otvorim profil, i ugledam to majušno kino koje sjedi na svojoj dekici. Te velike okice. I pomislim – pa ona je navikla na svoje ljude, na svoje igračke, kako će takva malena uopće podnijeti njihov odlazak?
Ispaćeni životni supatnik je poludio kad sam mu rekla. Nije ni fotku htio vidjeti. Da jesam ja normalna, da je skoro umro za Donom. Da ga uopće nije briga, neka napravim što hoću. Pa sam ja napravila što hoću; nazvala poznanicu i rekla joj – javi ljudima da ne traže dalje, neka je dovedu meni.

Doveli su je za par dana, donijeli njenu dekicu i igračke. Samo je gledala u njih, kao da je znala da će ostati. Kad su otišli, puno smo je mazili i igrali se s njom, i nekako je sve to bezbolno prošlo. Najdraži frajer od prvog je trenutka sklopio veliko prijateljstvo. Njega obožava, i silno mu se razveseli kad dođe. Doista, ona se veseli svima – mojim frendicama, susjedima, dimnjačaru. Skače i hoda na zadnjim nogama unatrag kao da je pobjegla iz cirkusa. Sve kupi tom svojom umilnošću i dobrotom.

A ispaćeni životni supatnik? E on u njenim očima ima status božanstva ( i obratno je, naravno ). Kad je dobila piroplazmozu došao je dan ranije da primadona ne bude sama i nakupovao deset vrsta hrane jer ništa nije htjela jesti. Samo je ležala kraj njega, sa glavom na njegovoj ruci. I inače je tako kad je on doma, ja joj nisam u vidnom polju.

Ali tko uopće može odoljeti ovakvom pogledu, daj mi recite? Kako ne voljeti ovo kino od nekih osam kila ( dobro, možda malo više, udebljala se ali joj to ne govorim da se ne uvrijedi ).




Post je objavljen 15.03.2023. u 17:37 sati.