Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

OŽIVETI ROMANE I KROZ ČAROLIJU EVROPSKE, FILMSKE INDUSTRIJE


Iako je Dajana Diverno tvorac mnogobrojnih romana, samo su neka od njih predočena u scenarije. Tako su neki scenariji objavljeni delimično kroz dva kapitalna dela ''Antologije Scenarija'', a svega nekoliko doživelo je sudbinu da budu objavljeni kao e-book putem internet knjižara. Kroz današnji tekst bavićemo se scenarijima koji se dešavaju na tlu evropskog kontinenta, pa tako imamo sledeće nazive : ''Tajna Markize De Šampanj'', ''Tajne Strasti Grofice Razaski'', ''Topaz U Kremenu'', ''Francuski Poljubac'', ''Komodo - Kumovanje Italijanske Mafije'', ''Fatalna Prismotra'', ''Poljupci Na Mostu Uzdaha'', ''Marokanska Princeza'', delimično i ''Poslednje Venčanje'', ''Fang'', ''Vilhlem Gustlof'' i ostali. Mahom drugačije radnje i drugačijeg istrijskog ambijenta, sva navedena književna dela plod su imaginacije naše autorke.
Kako Dajana Diverno ima državljanstvo Evropske Unije, ima veoma mnogo projekata u kulturi koje finansijski podržavaju evropske kulturne ustanove, to se odnosi na EU fondove i razne konkurse domaćih i stranih institucija, organizacija i medijskih i kulturnih kompanija. Takođe sve to će delimično biti ispraćeno i na ovim stranicama, uz naveden broj projekta kao i neki od tri devizna računa Dajane Diverno.

Takođe, pored navedenih scenarija za filmove, ona ima i 12 scenarija za crtane filmove koji takođe učestvuju na konkursima. Odnosno to je oko 22 filmska projekta za europsku kinematografiju. Od Dianne Diverno se očekuje nekoliko filmskih projekata ove godine (čak i za američku kinematografiju). A o tome su i tokom jučerašnjeg dana bili vođeni razgovori s nekoliko ljudi

Post je objavljen 06.03.2023. u 21:51 sati.