Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

KONKURSI I SCENARIO ''TAJNE STRASTI GROFICE RAZASKI'' DAJANE DIVERNO


Scenario ''Tajne Strasti Grofice Razaszky'' Dajane Diverno bi najverovatnije trebao da bude objavljen na engleskom jeziku u skorije vreme. Postoji i mađarska verzija ovog scenarija koja je urađena veoma veoma davno, ali nikad do sada nije posebno prezentovana.
S ovim scenariom Dajana Diverno bi trebala tokom naredne sedmice da učestvuje i na nekim konkursima, a mi se nadamo da će biti nešto od te teme (filma) tokom ove godine.
Za one koji su prvi put na ovim stranama sledi kratak opis književnog dela :

- Drasella Razaszky je grofica (inače francusko-mađarskog porekla) koja smešnom igrom slučaja otkriva kako joj suprug Dimitri Razaszky nije veran. Tada odlučuje da iskoristi tu situaciju u svoju korist, zavodi budućeg mađarskog premijera, dok se za to vreme bavi neobičnim strasnim smicalicama. Nagovara ljubavnicu svog muža na smešnu i vrlo diskutabilnu scenu posmatranja ambijenta na ginekološkom stolu (Natalia i Dimitri) a sve zarad toga da dođe do ubedljivih fotografija koje joj omogućuju siguran razvod.


Drugo izdanje romana ''Tajne Strasti grofice Razaski'' - odnosno ponovljeno izdanje iz 2008 godine, objavljeno je 14.Jula 2022 godine ISBN: 9798201358099. Žanr pripada - fikciji, komičan, ljubavan roman. Broj reči : 78,380. Roman je objavljen i na norveškom jeziku.
Svojevremeno je postojalo kratko, letimično interesovanje za realizaciju ovog filmskog projekta. Nadamo se da ćemo sada videti nešto više od svega toga. Roman ''Tajne Strasti Grofice Razaski'' je književno delo koje je teško opisati i predstaviti, najbolje je pristupiti kroz standardan čitateljski konfor - čitanja samog dela. Jer se samo na ovaj način i samo ovako mogu shvatiti sami protagonisti ovog uzbudljivog dela, način njihovog razmišljanja i reagovanja u datim okolnostima, potom sam zaplet i tok nastale romanse, gde se može primetiti kako autorka iskače iz standardnih okvira i predstavlja nam lik neobične ženske osobe prikazane kroz lik grofice Draselle Razaszky.
Nadalje može se reći da je funkcionisanje same književnosti ovde prikazano na vrlo neobičan način, što ovaj roman svrstava možda u najbolje ljubavne romane Dianne Diverno.
Što se filma tiče - mislimo da će se snimanje odvijati u Budimpešti, ali je prerano da se o tome sad govori. Ali svakako da ćemo pratiti sve što se bud edogađalo s temama konkursa.


Post je objavljen 05.03.2023. u 09:56 sati.