Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supatnikll

Marketing

besmisao

Eto dogodilo se, ništa više nije sveto, otkazali su koncert Graše u Čačku.

Malo je bilo šta je otkazan koncert Severine na Kopaoniku, morali su se taknuti i u Grašu.

Uzmemo li u obzir zabranu pevanja Ani Bekuti i Sevkinom svekru Kebi, doći ćemo do punog profila kulturocida koji se događa

Ako ćemo Srbima uskratiti Sevku i Grašu, a nama Bekutu i Kebu šta će ostat od plodonosne kulturne razmjene.

naši sudovi su beskrajno spori, pa se tako građanski sudski postupci traju u prosjeku tisuću dana, kazneni sedamsto pedeset, i tako redom

doduše to se skratilo, meni je jedan trajao sedam godina, dok ga nisam dobio
trenutno pokušavam skinuti neku zabilježbu s neke kupljene čestice, pa eto skoro godinu dana traje, iako je sva potrebna dokumentacija davno dostavljena

a onda se gle čuda, dogodi da hrvatski sudovi brzinom munje donose rješenja o usvajanju djece s drugog kontinenta

ukoliko bi s tog drugog kontinenta htjeli uvesti majmuna evo korisnih informacija


ODREDBE KOJE SE PRIMJENJUJU NA UVOZ

Članak 16.

(1) Uvjeti koji se primjenjuju na uvoz životinja, sjemena, jajnih stanica i zametaka na koje se odnosi ovaj Pravilnik moraju biti barem jednakovrijedni onima utvrđenim u poglavlju II. ovoga Pravilnika.

(2) U odnosu na mačke, pse i pitome vretice, uvjeti uvoza moraju biti najmanje jednaki onima utvrđenim u poglavlju III. Uredbe (EZ) br. 998/2003.

(3) Certifikat koji prati životinje potvrđuje, na temelju kliničkog pregleda provedenog 24 sata prije otpreme životinja, od strane veterinara ovlaštenog od nadležnog tijela, da su životinje zdrave i da mogu podnijeti prijevoz do mjesta odredišta.

Članak 17.

(1) Životinje, sjeme, jajne stanice i zameci navedeni u članku 11. ovoga Pravilnika mogu se uvoziti samo ako udovoljavaju sljedećim zahtjevima:

(a) moraju potjecati iz treće zemlje koja se nalazi na listi Europske komisije,

(b) moraju biti praćeni certifikatom ovjerenim od nadležnog tijela zemlje izvoznice.

(2) Lista trećih zemalja ili dijelova trećih zemalja koje osiguravaju jednakovrijedna jamstva onima iz Poglavlja II. ovoga Pravilnika u odnosu na životinje, sjeme, jajne stanice i zametke, utvrđena je zakonodavstvom Europske unije.

(3) Lista odobrenih centara ili timova iz točke (a) stavka 2. i točke (a) stavka 3. članka 11. ovoga Pravilnika, koji su smješteni u jednoj od trećih zemalja s liste iz stavka 2. ovoga članka i za koju je nadležno tijelu izdalo jamstvo iz članka 11. stavaka 2. i 3. ovoga Pravilnika, objavljena je na službenim web stranicama Europske komisije.

Članak 18.

Životinje, sjeme, jajne stanice i zameci na koje se odnosi ovaj Pravilnik mogu se uvesti samo ako udovoljavaju sljedećim uvjetima:

1. da su popraćeni certifikatom ovjerenim od službenog veterinara;

2. da je nakon provedenog pregleda utvrđeno da udovoljavaju odredbama Pravilnika o načinu obavljanja veterinarskih pregleda i kontrola proizvoda životinjskog podrijetla iz trećih zemalja u prometu preko granice Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 113/2013) i Pravilnika o načinu obavljanja veterinarskih pregleda i kontrola živih životinja u prometu preko granice Republike Hrvatske;

3. da ih je prije otpreme na područje Europske unije pregledao službeni veterinar kako bi se osiguralo poštivanje uvjeta prijevoza iz Uredbe Vijeća (EZ) br. 1/2005 od 22. prosinca 2004. o zaštiti životinja tijekom prijevoza i s prijevozom povezanih postupaka kojom se mijenjaju Direktive 64/432/EEZ i 93/119/EZ i Uredba (EZ) br. 1255/97 (SL L 3, 5.1.2005., u daljnjem tekstu: Uredba (EZ) br. 1/2005), osobito s obzirom na napajanje i hranjenje;

4. da su životinje navedene u člancima 5. do 10. ovoga Pravilnika prije stavljanja u promet bile smještene u karanteni.

Članak 19.

Organizacija i pregledi na mjestu odredišta te primjena zaštitnih odredbi provode se u skladu s Pravilnikom o načinu obavljanja veterinarskih pregleda i kontrola proizvoda životinjskog podrijetla iz trećih zemalja u prometu preko granice Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 113/2013)[12].


eto čini se da je uz pomoć suda u Zlataru, to s djecom puno jednostavnije

evo baš sam vidio da je i Justin Bieber otkaza koncert, to stvarno više nema smisla

Post je objavljen 03.03.2023. u 15:34 sati.