Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Nemam vremena

Izložba Dalibora Martinisa pod nazivom "Nemam vremena" postavljena je u HDLU (stara Džamija). Posebna po mnogo čemu, a najviše po tome što se služi i slikarstvom, i filmskom tehnikom (razbijanje na sekvence). Video instalacija pokazuje sekvence u različitim vremenskim razdobljima; različito - a tako isto....Vrijeme se može reinterpretirati, vrijeme je podložno privremenim manipulacijama...
U video instalaciju uključeno je osam identičnih projekcija, svaka sa svojim zidom (ekranom). Savršeno poigravanje vremenom i prostorom, jer se određene sekvence pojavljuju u pravilnim intervalima u svakoj od osam prijekcija. Tu je i simbol kruga i kružnog kretanja.

O autoru: Dalibor Martinis rođen je u Zagrebu 1947. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, izlaže od 1969. do 1973. djeluje kao videoautor. Predavao je na Akademiji dramske umjetnosti.

Na gornjem katu paviljona se održalo još jedno otvorenje izložbe Krzystof Rukasz Szimanowicz "Paralaksa", pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Poljske i Veleposlanstva Republike Poljske. I ovaj se autor bavi problemom vremena i prostora, ali u drugoj tehnici - litografiji.



Dalibor Martinis.

.

Krzystof Rukasz

I danas je prvi u mjesecu, pa vam predstavljam treću pesonjicu iz osječkog azila. Katja.



Slab kapacitet za zamjeranje. Jak kapacitet za opraštanje. Dvije godine u Azilu i nimalo ubijen duh. San o domu s ljudima.
To je Katja.

Ljubim!

Post je objavljen 02.03.2023. u 01:50 sati.