Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Pjesnikinje petkom

Gošće ovogodišnje druge tribine Pjesnikinje petkom bile su Dorta Jagić i Maja Marchig. Čitale su svoje pjesme i pričale o poeziji. Dvije autorice samo naizgled na različit način obuhvaćaju svijet poetski, ali njihova poezija neprestano zahtijeva od nas preispitivanje prisutnosti, nježnosti i egzistencije.
Moderatorica je bila također pjesnikinja Monika Herceg.

"Tamagochi mi je umro na rukama" - Dorta Jagić

onoj staroj dječjoj sobi, na crveno uokvirenom
portretu smijem se.
pretpostavljam da me takvu znaš.
iz nosnica mi vire nebeske jagode, iz očiju vlast.
u krilu mi mirno spava moj čuvar pas…
ali ako makneš portret, u zidnome sefu
imam nešto za tebe:
gle, iživcirani tužni tamagochi
maloprije zadavljen mojim rukama

Maju Marchig sam predstavila ranije, sa njezinom novom zbrikom pjeama.
Dorta - što reći. Mogla bih je slušati danima. Izuzetno obrazovana, voli pisati u ciklusima - obožava ženske teme i bavi se njima,ali je jako zanimaju i biblijske teme, jer je završila filozofiju i religiologiju. Posebna, baš kao i Darija Žilić.



I samo kratko osvrt na zabranu "cajki" u Puli. Zna se da je Thompson zabranjen zbog riječi svojih pjesama, za uskik i na kraju - time potiče mržnju. Koncert, koji se trebao održati u zatvorenom prostroru pulskog Doma sportova, a pod nazivom Duško Kuliš i prijatelji, trebali su nastupiti još i Ana Bekuta i Dragan Kojić Keba (bivši Severinin svekar). Dakle, ni jedna pjesma ne širi mržnju, upravo suprotno...Ana Bekuta: "Zlatiborske zore", " Dobro jutro, lepi moj" .....Cijenjena je članica žirija "Zvezde Granda".....No, koncert će se "preseliti" u Osijek. Koji nema ništa protiv. Odličan post o istoj temi ima Mariano Aureliano u svom novom postu. Odličan!

Ljubim!

Post je objavljen 25.02.2023. u 01:20 sati.