Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

EMISIJA NA TEMU ''WILHELM GUSTLOFF'' DAJANE DIVERNO


Emisija na temu roman ''Wilhelm Gustloff'' Dajane Diverno treba da se najverovatnije snimi u Martu 2023 godine. Govorilo bi se o radnji romana koja je smeštena na brod ''Wilhelm Gustloff'' koji je 30.Januara 1945 godine krenuo u svoju poslednju plovidbu prevozeći izbeglice koje su bežale od Crvene Armije.
O samom brodu koji je nosio i naziv - Lazarettschiff - odnosno - bolnički brod, moglo bi da se kaže mnogo i pokaže mnogo, kao i o događajima koji su prethodili isplovljavanju broda, samom potonuću broda, broju preživelih... Radnja romana, kako već dobro znate, prati Normana Schiffera koji nosi skupocena dokumenta o nasleđu i multimilionskom nakitu svojoj daljoj tetki Mariji koja živi u Norveškoj. Njega progoni lovac na ucenjene glave koji želi da ga ubije, reši se njegovog tela na brodu i nestane s dokumentima. Međutim, Norman upoznaje mladu devojku Umu s kojom se sprijateljuje i ima kratku avanturu, a brod potom biva na meti ruske podmornice ...
Brod je inače korišten za potrebe transporta i smatran je super-brodom Adolfa Hitlera. Ono po čemu je poznat jeste da je to najveća pomorska nesreća svih vremena.
Do sada je o romanu bila jedna radio emisija u Avgustu 2012 godine gde je autorica govorila o romanu u emisiji koju je vodio Rudolf Weiss, predsednik Nemačkog Narodnog Saveza iz Subotice. Radio emisija je bila emitovana i na nemačkom podneblju.


Post je objavljen 20.02.2023. u 22:52 sati.