Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

AMERIČKI PREDSJEDNIK IZNENADA POSJETIO KIJEV


PODRŠKA DEMOKRACIJI UKRAJINE

Američki predsjednik Joe Biden nenajavljeno je tijekom dana 20. veljače posjetio Kijev gdje se sastao s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, izvjestila je Al Jazeera TV.
Američki predsjednik je rekao da je cilj njegove posjete Kijevu, podrška Washingtona ukrajinskoj demokratiji, suverenitetu i teritorijalnom integritetu. Prisjetio se i prvog razgovora s Zelenskim kada je počeo ruski napad na Ukrajinu. SAD je do sada Ukrajinu potpomogao sa 30 milijardi dolara, a u ovoj posjeti predsjednik Biden najavio je novi paket vojne pomoći od 500 milijuna dolara i najavio nove sankcije Rusiji.



Biden i Zelenski u Kijevu. Predsjednik SAD-a Joe Biden prvi puta je u Kijev stigao 20. veljače otkako Rusija ratuje na ukrajinskom teritoriju.


Nakon ove posjete američkog predsjednika građani Ukrajine će bez sumnje biti veoma ohrabreni. Vidljivo je to bilo i u kratkom pitanju reporterke Al Jazeera TV koje je uputila dvojici građana. Uz vidno raspoloženje jedan je rekao da to znači da će Ukrajina sasvim sigurno pobijediti Rusiju, dok je drugi odgovorio da je to što je američki predsjednik stigao u Kijev znak da je uz Kijev cijeli svijet i da će Rusija biti pobjeđena. (mzz)



Post je objavljen 20.02.2023. u 17:07 sati.