Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Za sve male velike ratnike

Međunarodni je dan djece oboljele od malignih bolesti.

Da ništa više ne kažem, sve sam izgovorila. Lako ću ja izboriti svoju bitku. Lako sam ja posložila svoje kockice i odlučila se boriti i izaći kao pobjednik. Lako ja svaki dan legnem u uređaj za ionizirajuće zračenje i petkom primim kemoterapiju. Kako se sa time nose oboljela djeca, njihove obitelji, njihovi prijatelji – mislim da se niti ne usuđujem pronaći prave riječi. Samo oni znaju kakvu nadljudsku snagu moraju imati da razvuku usne u osmijeh.

Pisala sam o Nini, dječaku iz Brežana Lekeničkih, za kojeg sam slučajno saznala iz novina i radi kojeg sam uspjela mailovima doći do dr Nele Sršen, žene – anđela, jer je Nino imao karcinom jetre. Doktorica Sršen je igrom slučaja dolazila idući tjedan u Zagreb. Njegova je majka odnijela Ninine nalaze doktorici, koja ih je pogledala i rekla da transplantacija ne bi ništa izmijenila. Slutila je njegov skori odlazak.
Nikada neću zaboraviti dan kada me je nazvala Ninina majka i rekla mi da je Nino umro. Slušala sam ženu kako kroz jecaje ponavlja što joj je sin govorio: „Mama, ne mogu više. Nemam snage. Ne mogu više ići u bolnicu.“

Što vam želim reći? Bezuvjetno i neizmjerno volite svoju djecu, i neka vam budu zdravi. Ne moraju njihove igračke uvijek biti savršeno složene. Ne moraju se za stolom uvijek ponašati kao plemstvo. Ne moraju uvijek biti besprijekorno čisti i pristojni. Samo neka budu zdravi, neka se smiju onim smijehom koji odzvanja poput zvončića na božićnim kuglicama, neka se igraju i dolaze kući poderanih hlača. Samo neka budu zdravi.

Za sve male velike ratnike koji trenutno leže na onkološkim odjelima, za članove njihovih obitelji...samo hrabro. Korak po korak. Osmijeh po osmijeh. Puno vjere i tvrdoglavosti. Puno sreće i uspjeha u nadljudskoj borbi koju vodite. Želim vam da što prije zacijele sve rane koje nosite, i one vidljive, i one nevidljive.
Uz vas sam svim srcem, kao i svi odrasli koji prolaze istu borbu kao i vi. Uz vas su i oni koji nisu morali skupiti hrabrost i pogledati strašnom demonu u oči.

Nemojte komentirati. Zalijepite srce za podršku malim velikim ratnicima.

( photo by acco )




Post je objavljen 15.02.2023. u 19:45 sati.