Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

TRENER SVIH TRENERA VIŠE NIJE ŽIV



„ ZA USPJEH JE POTREBNA DISCIPLINA“

U 88. godini, 8. veljače umro je trener svih trenera gospodin i običan pristupačan čovjek, nogometni trener, koji je mogao svoj personaliti u trenutku prilagoditi svakom i običnom čovjeku i sa svakim razgovarati, zato su ga svi voljeli i zato je njegova popularnost veća i od popularnosti mnogih javnih osoba. Umro je Miroslav Ćiro Blažević.
Godine 1982. nogometni klub Dinamo osvojio je pod njegovim trenerskim vodstvom prvenstvo ondašnje Jugoslavije, tada nakon više od 20 godina i to je rezultat koji mu poklonici nogometa nikada neće zaboraviti .




Ćiro Blažević, fotka iz dokumentarca . Fotka mzz

Na svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 1998. reprezentacija Hrvatske, kojoj je Ćiro Blažević, koji se rodio u Travniku, bio trener i izbornik osvojila je brončanu medalju i treće mjesto na svijetu. Vodio je nacionalne reprezentacije Švicarske, Irana, Kine i Bosne i Hercegovine. Bio je trener, u petnaestak nogometnih klubova u Hrvatskoj i Europi. Volio je nogomet, igrače, publiku i kao gospodin podnosio sve što s tim ide kao i skandiranja i razgovore na temu „Ćiro majstore“ i „Ćiro pederu“. Za uspjeh potrebna je naglašavao je mnogo puta disciplina, samo disciplina. Imao je kako je sam govorio, težak zadatak da obraduje naciju, što bi dolazilo s pobjedama na nogometnom terenu. I tako u pedeset godina njegova rada.
I nakon što je već bio bolestan od raka, nije izbjegavao novinare ni medije. Čak što više javno je govorio," bolestan sam, odlazim", Razgovarao je o svom životu, uspjesima, sreći, obitelji koju čini njegova supruga Nena i troje djece. S Čirom je snimljen i dokumentarac o njegovu životu prošle godine. Iako u visokoj životnoj dobi Ćiru nije napustilo pamćenje, dobro je i dalje čuo, ostao je elokventan, sprema na smijeh i na šalu.
Miroslav Čiro Blažević biti će pokopan 15. veljače u 14 sati na groblju Mirogoj u Zagrebu u Aleji velikana. (mzz)



Post je objavljen 09.02.2023. u 09:07 sati.