Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

Šutnja ..nije zlato! Breme je !

Ja stvarno' ne znam' ne mogu detektirati trenutak kad sam postala ..borac! Mojim zaćećem' mojim rođenjem il " zaslugom" mog oca..zbog kog sam se uvijek osjećala..." ko govno" nebitna' drugotna' nimalo poštovanja vrijedna ???

Mene' uopće nije trebalo ni biti' moji roditelji pokušavali 3 godine i ništ. I onda' hođa' nešto ' začarao' izdao zapis i ja ..eto rodi se.. ko nedonošče.. dva mjeseca prije' ko ovnuša..ko lav u podznkaku. I nije tad' te daleke 61.- e bilo inkubatora. Po izlasku iz bolnice' moji me držali' u kutiji za cipele' uz rernu' peći na drva.Preživjela!

Prvi put kad sam osjetila' ugroženost ' mog spola' bilo je kad mi se rodio brat. Mene je do tad moj otac zvao - Sine ..i onda prestao.Ta dobio je ..pravog' sina visuljkom. Počela sam bit ..samo kći..koja ..ga "sramoti". Jadni moj otac' umro je' ne želeći si priznati' da sam' ja..njegovo.." muško"aaaaa.

Ona s " mudima" .
Iskreno nije mi jasno' zašto ' sva hrabrost' sva drugačijajost' mora bit s " mudima". Znam' da je vagina' puno..jača.

Drugi put u vrtiću' kad je " teta" rekla mojoj majci' da ja plašim djecu' jer' ne dam na svog brata' četiri godine mlađag' mog malog bracu' krhkog' kojem je sudbina uzela' sve " muške' opake' neustrašive" karakteristike' pa sam ja morala biti " zlica od opaka" Moj brat je dobrica!

U prvom osnovne' jedina ja nisam dobila Pohvalnicu' iako sam prošla s 5. Moja majka' ( da majka' ne otac) pitala je tad - Zašto je ja nisam dobila? Odgovor - Najveća je u razredu i najpametnija ??????

U četvrtom osnovne - izbacili su me iz recitatora. Te sam bila najštrkljavija' te sam.loše odglumila drvo ( ma odglumila ga za Oskara..ikad' ko da sam ja bila kriva' što su pčele' obadi ' muhe i ostala proljetna " avijacija" navalila na mene)

U sedmom razredu osnovne' jedan ponavljač me' na hodniku' uhvatio za guzicu. Kad sam ga stigla' skočila na klupu i opalila mu šamarčinu! On je tad reko' zabezeknut- Bubo' ko te dirne..imat će posla sa mnom!

U osmom razredu - zamijenili su me za ..vješalicu' stajala sam u kutu' sva " anoreksična" i visoka'na jednom plesu' koji sam ja btw organizirala' da skupimo lovu za mali maturalac i htjeli' objesit' u zimsko vrijeme' kapute na mene.
I tad' me' kad sam pobjegla u crkvu na polnoćku' jer me zanimalo' a bilo mi zabranjeno' opandrčio milicajac s pendekom..postalo mi sve jasno! Život je borba' a ja ...žrtva neću bit!'

Srednja škola? Tad sam već naučila bit duh s duhom. Osim' na maturalcu' kad je jedan frik' profesor' tražio da ga dođem izmasirati u sobu. Poslala sam mu najjačeg i najružnijeg kolegu ( isti Fernandel) Hahaha. Na tu trojku iz fizike ( jednu jedinu u mom školovanju' sam taaako ponosna - jer gnjusina' me nije mogao srušiti' poslati na popravni' al dao mi trojku. Nedavno je preminuo' u jednoj psihijatrijskoj ustanovi ??.)

Ima toga još! Al budem nastavila' idući tjedan. Sad moram ić raditi.

Poanta ovog svega. Ne treba šutjeti' treba se boriti' pa iako to bilo..s vjetrenjačama.! Zbog sebe!




Post je objavljen 05.02.2023. u 18:40 sati.