Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Oprez kod maškaranja

Kad god neko spomene karneval, prvo šta mi padne na pamet su one prekrasne Brazilke koje plešu sambu u karnevalskoj povorci.

Ja bi tamo loše prosperirala; kostimi su oskudni a moj gluteus je zapravo gotovo nevidljiv. Tak da nažalost ne bi mogla ni prismrdit onim bijesnim, oskudnim kostimima u kojima one izgledaju fenomenalno, a ja bi izgledala ko da me sklapalo od različitih dijelova kinderjaja.
Al sam zato prigodom jednog putovanja zbora u Dubrovnik obilazila bus obučena u medicinsku sestru. Općejepoznato da oni najluđi uvijek sjede na kraju busa, i tamo sam se i obukla. Kolegica je ponijela onu prastaru uniformu medicinske sestre, sjećate se onih lihtblau oprava na kopčanje koje su išle u glokn i bijele kožne borosane. Podfrkala ja traperice, obukla se i ajmo turneja po busu. Ulile smo i višnjevaču u neku malu flašicu i natakrčile nekako onu cjevčicu za transfuziju, pa nutkale ako je neko anemičan da gutne koji gutljajčić.
Naravno da je u busu bio urnebes, i naravno da se stalo na Vukovoj Gorici ( među nama prozvana Vukova Kožica, šta reći ). Ono, da se popije kava i popuši pet cigareta do idućeg stajanja. Ja jedva nabrzaka smandrljala sa sebe opravu, spustila traperice,, ćapila jaknu i bris van iz busa, da se šta prije dočepam duhana i kave. Zaboravila da su mi na nogama ostale borosane, jebiga.
I stojim ja u redu, i vidim da me ljudi pa onak...pogledavaju ispod oka. Bacim pogled prema nogama, a borosane se bijele samo tako. Tu je meni slabo došlo, al šta sad da radim; dok se vratim do busa i preobujem neću stić ni gutljaj kave popit. Da stvar bude još bolja, u redu je malo iza mene stajo i glumac Filip Juričić, pa malo – malo pogleda u moje borosane.
Kad sam se dočepala svoje kave, rekla sam mu uz umilni osmijeh – frende, glumila sam medicinsku sestru u busu, borosane su iz fundusa bolničke garderobe. Samo se nasmijao, biće je mislio da radim tamo ko čistačica.

Pouka priče glasi – ako se maskirate tijekom vožnje u busu, strogo pazite da prije izlaska van iz busa sve dijelove kostima skinete sa sebe.
Čisto da izbjegnete zblanute poglede na stajalištima tipa Vukove Kožice ili Macole.


Post je objavljen 04.02.2023. u 21:58 sati.