Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novizivot1825

Marketing

Ljubav

Nedavno me jedna gospođa upitala,kada bi mogla,bi li htjela nešto promijeniti u svom životu.Bez razmišljanja sam rekla ne.Smatram kako se sve u životu događa s razlogom.
Poprilično sam zadovoljna s time kakva sam osoba danas.Sve što sam preživjela do sada utjecalo je na to tko sam danas.Svaki udarac koji sam primila,svaki ožiljak koji je ostao je zaslužan za moje stavove,razmišljanje i buduće planove.
Pitam se,koliko bi ljigavaca prošetalo kroz moj život da nisam nikad upoznala njega.Koliko bi štete u mojoj osobnosti napravili.Koliko bi uništili moje povjerenje u ljude.Možda nikad ne bi upoznala ljubav,možda nikad ne bi postala majka,ratnica,pobjednica u vlastitom filmu zvanom život.
Dok sam bila mlađa,vjerovala sam da znam što je ljubav.Leptirići u trbuhu,klecanje koljena,znojni dlanovi i otkucaji srca toliko jaki da imaš osjećaj kako će svaki čas iskočiti iz prsa.Kasnije sam naučila da to nije ljubav,to je osjećaj uznemirenosti,nesigurnosti,straha,panike.
Ljubav je upravo suprotno.Kada si blizu osobe koju voliš,trebaš se osjećati sigurno,mirno,sretno.
Naučila sam kako nikada ne smijem ignorirati svoje osjećaje,oni su mnogo jači i iskreniji od mojih misli.Mnogi kažu kako im je žao zbog svega što sam prošla u životu i pitam se zašto,meni nije žao niti jedne jedine sekunde.Postala sam mnogo jača,pametnija i svjesnija osoba.Naučila sam kako prepoznati one ljude kojima mogu vjerovati i one koji me žele uništiti.Naučila sam kako razumjeti svoju djecu i biti im potrebna podrška u odrastanju kako bi i one kvalitetno izgradile svoju osobnost.Naučila sam kako je sasvim u redu reći ne za stvari koje mi se ne sviđaju.
Naučila sam napokon voljeti sebe upravo ovakvu kakva jesam,a za to zahvaljujem svima na mom putu koji su me ponižavali,tukli,lagali i pokušali me promijeniti.Ako ne voliš i ne prihvaćaš sebe,nisi u stanju pružati ljubav drugome.
Naučila sam kako sam morala umrijeti par puta prije nego mogu istinski početi živjeti.
Nisam savršena,naravno da i dalje griješim,ali svaki se dan trudim biti bolja verzija sebe.






Post je objavljen 03.02.2023. u 12:28 sati.