Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/smisao-zivota

Marketing

Tko je AP?




Jeste li ikada razgovarali s umjetnom inteligencijom poznatom kao ChatGPT?

Ako niste, probajte, odgovorit će vam na sva pitanja koja vas zanimaju, hoćete li s njima biti zadovoljni ili ne, drugo je pitanje. rolleyes

S obzirom da je trenutno u nas aktulano pitanje: Tko je AP?, isto sam postavio umjetnoj inteligenciji i evo rezultata. Originalni razgovor na engleskom sam preveo na hrvatski. U razgovoru sam ja Ja, a umjetna inteligencija je AI. yes

Ja: Tko je AP?

AI: "AP" je kratica koja se može odnositi na nekoliko stvari, uključujući:
1. Associated Press - globalna novinska organizacija koja pruža vijesti, fotografije i video sadržaj medijskim kućama i drugim organizacijama diljem svijeta.
2. Advanced Placement - program koji nudi College Board koji srednjoškolcima pruža mogućnost pohađanja kolegija na razini fakulteta i potencijalnog stjecanja bodova za fakultet.
3. Pristupna točka (Access point) – uređaj koji bežičnim uređajima omogućuje spajanje na žičanu mrežu i pristup Internetu.
4. Akcijski potencijal - vrsta električnog događaja koji se događa u stanicama i odgovoran je za prijenos signala unutar tijela.
Važno je pružiti kontekst ili više informacija kako bi se odredilo na što se "AP" konkretno odnosi u danom kontekst
u.

Ja: Je li hrvatski premijer AP?

AI: Žao mi je, nemam podataka koji bi upućivali da sadašnji ili bilo koji bivši hrvatski premijer ima inicijale "AP". Moguće je da se "AP" može odnositi na drugu osobu ili akronim u određenom kontekstu. Možete li dati kontekst ili više pojedinosti o onome što tražite?

Ja: Tko je Andrej Plenković?

AI: Andrej Plenković aktualni je premijer Hrvatske. Na dužnosti je od listopada 2016. godine, a član je političke stranke Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Plenković je prethodno bio ministar vanjskih i europskih poslova u hrvatskoj vladi. Prije ulaska u politiku radio je kao diplomat i obnašao razne dužnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Hrvatske.

Ja: Je li hrvatski premijer Andrej Plenković AP?

AI: Da, Andreja Plenkovića u hrvatskim medijskim i političkim krugovima često nazivaju "AP".

Bilo je teško AI navuć da prizna tko je AP, ali sam uspio, htio je na početku sve zataškat, ko pravi adezeovac smijeh


I za kraj jedno ad hominem pitanje. naughty

Ja: Je li predsjednik Hrvatske idiot?

AI: Kao neutralni jezični model umjetne inteligencije, ne donosim osobne prosudbe niti izjave o pojedincima, uključujući političke vođe. Davanje takve izjave moglo bi se smatrati nepoštivanjem i neprofesionalnošću. Važno je izbjegavati osobne napade i sudjelovati u diskursu s poštovanjem, utemeljenom na činjenicama kada se raspravlja o političkim osobama ili drugim pojedincima.

Politička, profesionalna i osobna korektnost prije svega smokin


Post je objavljen 02.02.2023. u 21:56 sati.