Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

BURI UPRKOS





Usprkos jakoj, mogao bih slobodno kazati orkanskoj buri i hladnoći uz niske temperature nije me spriječilo da jučer odem na Kukuljanovo susjedno mjesto gdje se održavala manifestacija „Zvona i kanat za bakarski kraj“ nakon dvije godine pauze.


Mateo je sudjelovao sa svojim Dondolašima. Ja mu se jednostavno divim koja je to volja i odanost tradiciji.

U Domu kulture na Kukuljanovu počelo se skupljati mlado i staro, mnoštvo zvončara, maškara i posjetitelja kako bi uveličalo ovu manifestaciju.

Bila je to ujedno prilika da se sretneš s ljudima koje duže vrijeme nisam vidio. Tako sam se susreo s dragim prijateljem fotoreporterom Novog Lista Sergejem Drechslerom koji je uradio nekoliko fotografija na čemu mu se iskreno zahvaljujem.

(foto: Sergej Drechsler)

Drago mi je da su počela karnevalska ludovanja u mom Pagu. Niti u Pagu bura nije nikada bila prijepor da se održe maškarani tanci. Sjećam se dok sam još svirao u hotelu Bellevue kako se na kantun prvog magazina čekalo da prođe reful da potrčiš i dođeš do zadnjeg magazina a da ne budeš smočen od vala. Kroz solanu se tada nije moglo prolaziti. Koliko je njih mokrih došlo na tanci? Paškog čovjeka nije moglo ništa zaustaviti u karnevalskom ludovanju.

Svi vi koji volite karneval i tance ne popuštajte buri i bilo kojem vremenu usprkos, razveselite se „munješajte“ i budite ono što nikada niste.

Dondolaše čeka još veliko finale na Riječkom karnevalu a moje Pažane zadnja tri dana karnevala na Pijacu.
ŽIVIO KARNEVAL !!!




Post je objavljen 29.01.2023. u 19:06 sati.