Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Reful



Lijepo je zahladilo nakon bljutavog jugovitog tjedna za zaboraviti, osim onog jednog dana kad sam sreo dimnjačara pa je sve išlo ko podmazano. Kod nas bio i majstor, popravio TA peć, pa se nismo usudili paliti išta drugo na struju dok se ne napuni, stara je to kuća puna raznih zamki. Logično, dok smo čekali bilo je hladno.
Olujna bura će valjda osvježiti neke ustajale mozgove.
Uvijek me iznova ovakvo vrijeme podsjeti na jedan reful, koji je zaprijetio da me izbriše iz registra stanovnika ove planete, davne godine u primorskom Jablancu. Reful je iznenadni snažni udar vjetra tipičan za Senj i okolicu. Kad hodaš, a dohvati te reful, nema šanse da se zaustaviš, ubrza te i zatrči, u mom slučaju prema moru, s ambicijom da te natjera na stradanje u morskim raljama. Ja sam se u posljednjem momentu uspio baciti u šikarje i sav izderan završio na prvoj pomoći.
Tad sam bio mlad i prepun luđačkih ideja, živio intenzivno preko svake mjere i konačno me taj iznenadni nužni boravak u krevetu natjerao da razmislim, ne pregorim i završim kao mlad i zgodan leš, mada iskreno, uvijek sam imao druge jače adute od antičkog ideala ljepote, pa mi usporedba nije baš najuspjelija, ipak. poslužit će svrsi.


Post je objavljen 21.01.2023. u 11:22 sati.