Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Davno je davno bilo to...

Da se pitalo moju ispaćenu roditeljicu, ko zna jel bi ja sad uopće ovo pisala.

Naime, kad je skužila da je trudna pronalazila je sve moguće argumente da mome taji to nenadano povećanje brojnog stanja obitelji prikaže najcrnjim mogućim scenarijem. Te kuća još nije skroz završena, te brat će napunit osam godina pa je razlika u godinama prevelika, te prestara je za opet rađat ( a rodila me sa dvadesetosam, neš ti godina ). On je sve to uredno odslušo, pa joj samo mrtvo ladno reko:
-Ako samo pomisliš napravit to šta mi se čini da pomišljaš, možeš odmah i na sudu podnest zahtjev za razvod braka. Jer ja silno želim imat kćer, i znam da ćeš je ti rodit.

Naravno da je odustala od svojih argumenata, na sam spomen kćeri. Termin za porod bio joj je oko Svijećnice, tada vrlo mladi doktor Banić govorio joj je – ako bude djevojčica, dobićete malenu Mariju.
Kako to zna bit s vremena na vrijeme, stvari se izokrenu i krenu neplanski. Jer je tog davnog siječnja zakijačio ne snijeg, nego snježina, pa je moja roditeljica u nastajanju došla na ideju da popodne lopata snijeg sa trbuhom do zuba ( tajo je radio drugu, pa je ona bez kontrole mlavila po dvorištu ). Legli spavat, al nisu se nešta naspavali jer je dobila trudove, skoro tri tjedna prije termina. Tajo u panici brže po tom kijametu otišo po kolegu s kojim je dogovorio da će bit prijevoznik do rodilišta. Probudila cijela gungula i mog brata, koji je izrazio želju da – ukoliko dobije sestru – dotična dobije ime Gordana.
I bi tako. U šest ujutro, 16. siječnja na svijet sam došla ja.

Tajo je bio izbezumljen od sreće. Strinka je uvijek spominjala da je nju zamolio da ide s njim kupit ružičasti muslin za košaru ( neki se možda i sjećaju tih velikih pletenih košara za bebe koje su se oblačile il u roza il u plavi muslin ), pa se kupovina pretvorila u turneju četri skakaone po birtijama jer je on stalno nekog sreto pa se moralo nazdravljat i zalijevat moj dolazak na svijet. Navodno su sa kupljenim muslinom kući stigli u nepoznati komad noći, srećom je brat bio kod bake.

Uglavnom, mom se taji ispunila želja. Dobio je kćer koju je onda razmazio do krajnjih granica.
( A ja sam sve to saznala iz njihovih priča, mislim na činjenice da mama baš i nije bila preoduševljena i da je bez obzira na to išla rodit i da me rodila ranije jer je glumila ralicu u zadnjem mjesecu trudnoće. I nema sad komentara tipa – sretan rođendan, to izvolite sutra čestitavat. )


Post je objavljen 15.01.2023. u 20:28 sati.