Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Faca

Apropo Elvisa, koji bi danas – da je živ – pregledavao sve poklone koje je dobio za rođendan ( a bio mu je jučer ).

Mama jedne od mojih najboljih prijateljica bila je veliki fan Elvisa Presleya. I pronašla je tko zna gdje neku adresu na koju je poslala pismo Elvisu, sa molbom da dobije njegovu potpisanu fotografiju. I znate što? Dobila ju je. Ne sjećam se što je Kralj imao na sebi, ali je fotka bila potpisana. I ne samo to; za Božić je stigla čestitka od obitelji Presley, mislim da je motiv bio njihovo imanje Graceland. Jel trebam reći da je to stajalo u posebnoj kutiji, zamotano u onaj fini tanki papir, koverte zamotane zajedno sa Kraljevom fotkom i čestitkom? Meni je to bilo fascinantno za vidjeti; danas razmišljam koliko su zapravo ljudi koji su radili za Elvisa pazili na to da njegovim obožavateljima barem na takav način pokažu da su fanovi bitan dio njegove karijere.

E sad malo o meni. Prije dvadeset i tri godine sestrična i ja smo bile u Zagrebu, pa sjele na kavu odmoriti iza silnog hodanja po dućanima. Ljetno doba, sjedi se na terasi i ja krajičkom oka vidim Davora Šukera par stolova dalje. U ženskom društvu čovjek sjedi, pa ću ja zamolit konobara da se spomenuti golgeter na bilo čemu potpiše za mog juniora. Kaže konobar – hoće sigurno, on je baš ok tip, često dođe ovdje i uvijek se svima potpiše ili se slika sa ljudima. Ode konobar do stola, prigne se Šukeru i kaže što ga muči; Šuker se malo nagne, pogleda prema našem stolu i ništa. Popili on i gospodična kavu i odoše. Ja bijesna ko ris, došlo mi da odem konobara zadavit u sudoperu; razmišljam gdje mi je pamet bila, zašto sama nisam otišla do stola? Kadli...eto Šukera na terasu i ide prema našem stolu. Pita može li sjesti. Donio čovjek autogram kartu iz auta, pita – kako se dečko zove, i napiše cijelu litaniju mom junioru. Pristojno se pozdravi s nama i ode.

Ja rijetko ostanem bez teksta, ali me on stvarno ostavio bez teksta. Iza svjetskog prvenstva 1998. bio je ne zvijezda, ne selebriti, nego planetarno poznati sportaš. Mogao je ignorirati molbu, mogao se potpisati na neki blokić...a on je otišao u auto, vratio se do našeg stola i jednom klincu ostavio krasnu uspomenu.
Šuker je baš ispao Faca.


Post je objavljen 09.01.2023. u 23:19 sati.