Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Povratak u mrežu



Dva tjedna bez interneta, zanimljivo iskustvo, već zaboravljeno. Praznici uz druge zanimacije, nakihali se prašine. Navečer gledali zbilja prilično besmislene serije i filmove. U šetnji s psom rijetko fotografirao u naprasno prekinutom dijalogu s prošle godine preminulim fotografom koji je imao neku vezu s Viroviticom, nikad ga nisam indiskretno pitao kakvu, ali je znao puno detalja o npr. sladoledu u jednoj mještanima dragoj kavani, kažu da je znak zabrane ulaska za pse ipak veći od miša viđenog tamo, te prepoznavao likove na nasumičnim uličnim fotkama.. Smrti bliskih su nas tamo pratile zadnje dvije godine i to je bio leitmotiv šetalačkih meditacija.
Nakon prolaza kroz magleni špalir te iskracavanja dijela prtljage pri dolasku u Rijeku u prohladne životne prostore, uključujem komp, bilo je potrage za nama iz internetskog miljea. Najviše me obradovala govorna chat čestitka drage nam blogerice, snimljena nedugo nakon ulaska u novu godinu. Na drugoj strani svijeta, u kraju u kojem se u ovo kalendarsko vrijeme osjeća odomaćena poput mene u Berlinu, vidim da je staru godinu odbolovala isto vrhunska bivša blogerica, te podsjetila me da sam i ja te dane usput odbolovao sad već zaboravljenu gripu. Bilo je tu još uobičajenih blogerskih čestitki koje ovim putem za zakašnjenjem uzvraćam.
Sutra ustajem u ranu zoru, nevjerojatni su mi oni kojima bi život bio besmislen bez stalnog rada za servisiranje egzistencije...

Post je objavljen 08.01.2023. u 21:56 sati.