Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Možda bi i moglo proć...

Crkle su mi lampice od bora. Kupljene lani.

Inače sam danas, dok smo skidali kuglice i girlande i te krepane lampice, a iglice sa bora padale po parketu proizvodeći onaj stravični zvuk koji se čuje samo kad tristo iglica padne dok skidaš samo jednu kuglicu, došla na sjajnu ideju, al malo prekasno.

Jel vidite vi tu hrpu iglica na fotki? Bilo ih je tri na podnim lokacijama iza iznošenja bora. I zašto se recimo te iglice ne bi mogle iskoristit nagodinu, mislim da se ne kiti bor? Spakiraš ih u vrećice, u kištru ( da ne izgube boju ), na Badnjak ležerno izvadiš iz kištre skupa sa mesom za juhu. Kad malo otpuste, staviš prvu vrećicu iglica na avzac za kolače, opleteš okolo malo girlandi i potrpaš kuglice. Za miris pošpricaš onog mirisa bora šta ima za kupit. Drugu vrećicu iglica staviš recimo u neku fensi pletenu zdjelu od voća; e tu napraviš i svjetlosnu instalaciju sa lampicama za u dnevni boravak, da se vidi kroz prozor da šljašti. Treću vrećicu iglica zbubaš isto u neku pletenu košarku pa u prozor na šlafcimeru, pa gore isto onu svijetleću zvijezdu il nešta slično.
Nit problema sa nasađivanjem, nit smole po jakni, nit problema sa kićenjem nit raskićivanjem bora. Nema iznošenja bora i svađanja namrtvo sa onim ko iznosi bor ( a zna se ko iznosi ) da jel se moralo zapet šesnajst puta dok se već polugoli bor iznosilo iz kuće, pa je u dvorište iznesen samo kostur od bora, iglica u kući za pola vreće za smeće od stodeset litara. Nema skupljanja iglica do Uskrsa. Nema dizanja bora svaki put kad se mačka zaigra pa skrši bor i kitiš ga deset puta dok na kraju mačka ne dobije zabranu ulaska u kuću za vrijeme blagdana.

Pa jel ne bi bilo dobro barem svaku drugu godinu koristit te iglice i s njima obavit kićenje? Ne znam jel bi se dale više zamrzavat zbog boje, pa onda recimo svaku drugu godinu kitit bor a između koristit iglice kad su već pootpadale.

Žao mi je samo šta sam se kasno sjetila, jer su iglice već bile u smeđoj kanti. Ko bi ih odvajo od ljuski krumpira i kora od mandarina.
Pa možda da nagodinu probam?



Post je objavljen 07.01.2023. u 22:30 sati.