Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Euro

Da prokomentiram i novu valutu za nas - euro. Nekada je marka bila ta s kojom smo sve uspoređivali. Danas je to euro. Željeli smo u Europu; mislili da će nam odmah biti ljepše i bolje....Kako ne! Mjesto na europskom nebu se gradi, postepeno, radom i trudom....Osobno, smatram da se moglo još malo pričekati - ali, nestrpljivost....:)))))
Najluđi su Englezi - oni malo bi, malo ne bi....:)))) Njihov Brexit ih je koštao i još će ih koštati....Nije lako skakati iz valute u valutu. Naravno, moguće je - ali, ima svoju ekonomsku cijenu. Netko to mora platiti - atko će, nego - građani....
Dobro, dakle - ušli smo u euro zonu, dio smo toga sada i mi....Na početku će biti teško - ali, vjerujem da će na kraju benefiti biti veći od onoga lošeg.....Jer - ulazak u ekonomsku euro zonu je bilo obavezno - kad tad - tako smo potpisali kad smo aplicirali....Znali smo sve. I obaveze i dobro i loše....Rekli smo da...Ne može to kao u nekoj trgovini - ne sviđa mi se ovo, pa neću kupiti...Treba shvatiti da je to cijeli paket, koji treba poštivati. Također, znali smo da tada gubimo svoju valutu i da da više neće biti moguće u nekom sektoru "dodati", "doštampati" novčeke - jer dobiješ određenu količinu eura i to je to. Nema doštampavanja, dodavanja....Razvuci kako znaš! :)))) Ali - tako je to. Nešto dobiješ, nešto drugo izgubiš. Život!
Za turizam i trgovinu - jako dobro i pozitivno, nema više mijenjanja valuta i sl. Trgovina - također će biti lakše, jer ne moraš uračunati konverziju valute, koja je u europskom prostoru ista - a zove se euro....
Sačuvala sam za prvu ruku nešto kuna za kavu i sitnarije, a za sve ostalo - tu je kartica. Nema greške! Tete u dućanu me gledaju s obožavanjem kad izvučem karticu - jer znaju da neće biti problema oko uzvraćanja novca. Za sada - sve pet...Trgovci su se malo zaletjeli, neki, misleći da je moguće na brzinu neprimjetno podignuti cijene. E, pa nije. Ni brzo, ni neprimjetno....Mislim da će vrlo brzo morati vraćati na staro - bez podizanja cijena i bez zaokruživanja....Što je potpuno u redu.
Eto! Sretno nam s eurom.
Ljubim!

Post je objavljen 04.01.2023. u 22:57 sati.