Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Velikih 6

Marcus Tullius Cicero, J. R. R. Tolkien, Mel Gibson, Michael Schumacher imaju jednu jedinu dodirnu točku – rođeni su trećeg siječnja, baš kao moj manji najdraži frajer.

Onaj koji svojim ogromnim trepavicama i bling bling treptanjem šarmira sve redom; ne samo nas nego i liječnike, prodavačice, tete u vrtiću, susjede i usputne prolaznike. Onaj koji se užasava Krampusa otkako je vidio fotku spomenutog čudovišta na internetu i vjeruje u Djeda Mraza. Onaj koji još uvijek tu i tamo zaboravi da je velik, pa kad padne ja moram uredovati s metlom jer ga je navodno srušio zec. Onaj koji ima savršeni sluh, ali ne želi pjevati ako skuži da ga netko sluša. Onaj koji prolazi kraj starijeg brata koji svira, pa kao slučajno potegne rukom onaj “drloinks” po žicama i ode dalje.

Onaj koji mi neki dan nije dao da mu ogulim i narežem jabuku, jer je – citiram - striček doktor rekao da ja moram mirovati. Onaj kojeg smo poslali van na dvorište na sami Badnjak, nakon kićenja bora, kako bi održali tradiciju Brezje sindroma ( malo preuranjenog darivanja ) i nabrzinu potumbali darove pod bor kako bi ga razveselili. Nastao je dar –mar od veselja; pa kako ga nitko nije čuo, pa gdje ste vi bili…pa otvaranje poklona i sreća kad se iz šarenih papira ukazalo baš ono što je htio.

Onaj sa kojim možeš sve dogovoriti ako ideš lijepo. Kreneš li ružno, teško da ćeš nešto postići. Smišlja nevjerojatne priče, izražavajući se dramatično šekspirijanski. Njegov smijeh zvoni poput srebrnih praporaca ili zvončića. I najmanji tračak mrkve u žlici dovodi do toga da ne želi jesti ( osim ako ga ne uspijem zavaljati sa pričom o baki Elzi i njenim vukićima, pa onda gleda u mene a ne u žlicu ).

Onaj kojem sam prije četiri godine, na samog svetog Nikolu, išla u Sisak po jednoroga na kojem se može jašiti jer je plakao zbog njega.

Jer sam baka koja teško podnosi dječje suze. Svaka dječja suza za mene je teška poput kamena. I onda činim sve što je u mojoj mogućnosti da suze nestanu što je prije moguće. Uostalom, to je bakino glavno zaduženje, čak i obaveza.

Sutra je veliki dan za mog manjeg najdražeg frajera. Jedva čekam jutro, da ga nazovem i otpjevam mu “sretan ti rođendan”. Zauzvrat ću iz slušalice čuti najzvučniju pusu ikad.
Nema novca koji može platiti takvu ljubav. Nije još izmišljen.




Post je objavljen 02.01.2023. u 22:51 sati.