Kad se već mora idemo zakoračiti u Novu 2023. a nade u bolje sutra uvijek mora biti.
Voće i medenjaci za prvu ruku.
Vau! Hvala što ne bacate petarde.
Dvije fotke koje se isplati povećati.
Nadam se da imate više novca od ovdje prikazanog, ima dinar iz 1925., 1938. i 1945. g. i kuna iz 1942. uz još neke koje sam nekad koristio a sad ću izgleda uglavnom samo jedno od ovih.
Za ručak u petak friško ubrane gljive sa lokaliteta Šotovento na otoku Krku, velika martinčica, mrke trubače, prosenjak i suhe lisičice od lani. Lagano pirjane sa malo kapule i češnja uz dodavanje vode i vina da ne zagori, mediter. začini i malo soli. Ove gljive je teško zamjeniti za nejestive i otrovne ali bez iskustva u branju ne uzimati svaku gljivu i ne miješati poznate jestive sa nepoznatima. Salata je sa klicama alfalfe, zelja i rotkvice. Na kraju dodano maslin. ulje a ove. g. imam jedno od najboljih.
Enigmatski kutak:
U 'srdašce' treba upisati slova NOVA GODINA kako bi se uz slova sa strane dobile nove poznate riječi i nadam se da će te jednom dobiti i ovo u srednjem okomitom stupcu.
Za ljubitelje pomicaljki tri vrste jela, jedno je tradicionalno u Vinodolu.
NAPRAVA
RARITET
KOPRIVA
GRISINI
INOCENT
PRALINE
CINOBER
Prigodne premetaljke.
U mojoj konobi
VANREDNA GOSTIONA
za sve prijatelje
ima Dom Perignona.