Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Kučkina kutija


Često su me ove godine pokušali uvući u razgovor na temu kučkine kutije. Nije mi to omiljena tema, pa bi priču skratio mudrolijom kako i zlo ovog svijeta strahuje za svoju guzicu. Ipak duboko u meni se javljala sumnja, što ako zlo ovog svijeta zna nešto što ja ne znam, što ako je totalno ludo?

Geneza današnjih događaja seže do Maidana i 14-ste godine ovog stoljeća, godine obojenih revolucija i ratova. Egipat, Ukrajina, pa rat u Libiji, Siriji gdje smo uvijek podržavali našu zapadnjačku „demokratsku“ priču, bez obzira na to što smo rušili demokratski izabrane vlasti. Kako ipak shvatiti ove događaje a da imamo neke logične temelje?

Logične temelje možemo naći tek kad izađemo iz sfere propagande namijenjene prostom puku i shvatimo da je U$A carstvo novca.
Kako su u tome uspjeli teško mi je objasniti ali nije daleko istina da su novac nekako „skužili“.
Jer kako inače objasniti da jedna privatna institucija naziva Federalne rezerve, štampa novca koliko god U$A kongres naloži. Kako objasniti da je pojam „američki dug“, za razliku od svih drugih zemalja svijeta, irelevantan pojam. Kako objasniti da jedna druga privatna institucija, Vojna industrija, naštampa u čeliku i rijetkim metalima isto onoliko oružja koliko i federalne rezerve novčanica u obliku trezorskih zapisa na nekom kompjuteru (jer štampanje novčanica je relikt prošlosti, sad se samo ispisuju brojke na zaslonima banaka).

Novac je moć ovog svijeta, ali i ukrasna vrpca na kučkinoj kutiji, vrpca koja mami znatiželjne prste. Dolar je rezervna valuta našeg svijeta i on daje U$A carstvu moć koje se ne želi odreći jer stvara carstvu ekstra profit bez potrebe da mrdne malim prstom. I možda je to onaj skorup kojeg skupljaju Federalne rezerve i koji daje vrijednost trezorskim zapisima u korist Vojne industrije, čineći zajedno sveto trojstvo vladara ovog svijeta.

Zašto danas mrzimo Rusiju? Zato što ovom svetom trojstvu pokušava oduzeti dominaciju vlasnika tržnice? Jer želi liberalizirati trgovinu od dolarskog poreza i učiniti sve valute svijeta jednakijim i vrjednijim?

Dok je U$A spavala na lovorikama svojih nosača aviona i nepobjedivih F lovaca, Rusija je sklapala partnerstva i simpatije izrabljenih nacija trećeg svijeta u cilju nove trgovinske paradigme. Dok je U$A spavala na lovorikama svojih nosača aviona i nepobjedivih F lovaca, Rusija je razvila supersonične projektile!
U svijetu jednakog znanja i spoznaja, činjenica da je jedna super sila razvila tehnologiju koju druga strana ne može kopirati, spada u najveću misteriju današnjice.

I danas smo tu gdje jesmo, U$A carstvo ne želi odustati od teško stvorenog carstva novca kojim vlada, dok ostatak svijeta ide svojim putem.

Prsti koje mami šarena vrpca kučkine kutije su sve nervozniji, tapkaju na mjestu u neodlučnosti i nadaju se nekom ukrainskom čudu za kojeg ipak znaju da se neće dogoditi bez obzira koliko dolara u nju uložili.

A kučka se smije, neopterećena spoznajom dali je došlo njeno vrijeme ili ne. Recimo tek radi političke korektnosti da kučka ima i ime, i zove se Pandora, ali to ste i sami skužili.


Post je objavljen 24.12.2022. u 07:58 sati.