Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 297.

Placenici
Karta: https://t.me/DonbassDevushka/37258

Dana 16.12.u ranim jutarnjim satima s Ruskih bombardera i plovila lansirano je 76 krstarećih projektila u tri vala prema energetskoj infrastrukturi Ukrajine. Razmjere oštećenja elektromreže tek treba utvrditi, ali s obzirom na prethodne udare sad bi mogli biti na 25% opskrbe strujom. Temperature su se spustile ispod nule, pa najgore tek slijedi. Nastavljene su i teške kopnene borbe za Bahmut, Soledar, Avdivku, Liman... dok Kijev najčešće uzvraća s raketama po gradu Donjecku.

Placenici

Što se osobne obuke tiče nastavljen je proces upucavanja optike na novo streljivo. Sukladno ranijeg naputka djelatnika izvršen je pomak zadnjeg nosača optike u krajnji stražnji položaj. Naravno nakon toga se mora izvesti novo upucavanje. Koje na žalost nije postignuto ni nakon 11 ispaljenih metaka sa stalka. Uvidom u sliku vidi se kako su pogotci primicani centru da bi na kraju 11-ti opet izletio izvan mete. Što se tu zbiva tek treba utvrditi sljedeći tjedan. Do tada izvršeno je nanovo zatezanje svih šarafa na nosačima optike.

Placenici
Foto: Doktor

Izvršen je i trening iz uporabe kratkog naoružanja. U 15 minuta utrošeno je šest spremnika tj. ispaljeno čak 96 metaka. Već iz tog podatka je jasno da se uvježbavala brza paljba. Naravno brzina paljbe i preciznost su obrnuto proporcionalne, pa treba pronaći nekakvu zlatnu sredinu između toga dvoje. Zahvaljujući snimanju ovaj put se uspjelo zamrznuti trenutak formiranja vatrenog prstena nakon izletanja zrna iz cijevi. Obuka se nastavlja...

Placenici


Post je objavljen 17.12.2022. u 00:01 sati.