Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinajina-sjecanja

Marketing

Breza...






Srce pamti radost djetinjstva.. ali i vrijeme šutnje.u kojem bijah hodočasnik putevima koji nikamo nisu vodili, lutah pustinjom isušenih osjećanja i nadah se. U traganju susretah tragače za zlatom u brdskim potocima, sanjače koji su u svakodnevici prestali sanjati, klošare koji su skrivali lica u njedrima tuge, prosjake koji su molili zrnca milosti.





U zraku titraju pjesme o brezama, slušam, čujem i ispisujem povijest ljubavi u mramoru, darujem mu besmrtnu dušu i preobražavam ga u žrtvenik vremenu. svjetlost zaobljava prostor, hladnoća nestaje. Prostorom se širi miris smirne i tamjana, a zlatni trag vremena sjedinjuje tvoje lice sa suncem iza vitraja srca.
Šutljivi čuvari obale na kojoj, na dan vjenčanja, posadismo srebrankastu brezu pozdravljaju naš dolazak. Vjetar nam, u njenoj krošnji, priča još ne napisanu bajku o božanstvima koja bdiju nad našim dušama. Osjećam lahor uzbuđenja i uranjam u viziju ljepote, nestajem u zanosu njenog starenja.

Stari li ona umjesto nas? Jesmo li uistinu povjerovali u priču o Dorianu i slici?

Ne, mi ne starimo nutrinom, ali postajemo sve sličniji uzdrhtalim listovima breze, često, kao ona, podrhtavamo i kada vjetar spava.
A naša breza, znamen naše ljubavi nam šapuće pjesmu,




Slićno brezi, rasli smo, srcima prerastiamo horizont prolaznosti

Dijana Jelčić



Post je objavljen 16.12.2022. u 07:07 sati.