Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HRVATSKA BRAZIL 4:2, JEDANAESTERCI ODLUČILI


HRVATSKA JE U POLUFINALU

Brazil je protivno svojim očekivanjima izgubio utakmicu četvrtfinala s reprezentacijom Hrvatske i time je za njih 22. Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru završilo. Rezultat igre i jedanaesteraca 5:3 za Hrvatsku.
Plakali su ležeći na travnjaku brazilski nogometaši , jer su mislili da oni trebaju postići više. A to , više, nisu postigli. Kamera je pokazala da je i mnogo navijača Brazila koji su plakali od nezadovoljstva, nemoći i nesreće što je njihova ljubljena reprezentacija ispala iz natjecanja.

Reprezentacija Brazila ima reputaciju snage, mada ipak treba podsjetiti da je Pele nogometaš taj koji je proslavio Brazil kao nogometnu momčad. Taj igrač je u visokoj starosti, gleda utakmice na TV u a sada ima 82. godine .
Brazilska nogometna reprezentacija, je kroz svoje nastupe na svjetskim nogometnim prvenstvima bila pet puta svjetski nogometni prvak i to 1958., godine, zatim 1962., godine, onda 1970., a potom 1994., i zadnji puta 2002. No od 2002. do 2022. ta reprezentacija ima dobrih pojedinaca, kakav je zadnjih godina Neymar, bez koga Brazil baš i nije neka nogometna snaga. Neymar je dao gol i u ovoj utakmici s Hrvatskom

U regularnom dijelu utakmice u prvih 90 minuta nije bilo golova između Brazila i Hrvatske U prvom produžetku u 105. minuti Brazil je poveo s 1: 0, a u drugom produžetku Hrvatska je izjednačila na 1:1 golom Petkovića u 117. minuti.
A onda su krenuli jedanaesterci. Svoju izvanrednu sposobnost obrane ponovo je pokazao hrvatski golman Dominik Livaković. Obranio je dva jedanaesterca, a dvije ispucane lopte
od Brazila, nisu završile u mreži ni u rukama Livakovića . Oršić, Modrić, Majer i Vlašić realizirali su jedenaesterce u mreži Brazila.
Hrvatska igra polufinalnu utakmicu s Argentinom 13. 12 u 20 sati.
M. Zouhar Zec


Post je objavljen 10.12.2022. u 13:19 sati.