Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Mokrenje i kazna


(Fotka s neta-mislim RTV Slovenija)

Čitam na netu, policija ulovila muškarca u parku pri mokrenju u 2.30 noću ili točnije ujutro, on je priznao te se branio, kasnije i na sudu, nakon što su mu napisali prekršajnu prijavu, da nikog nije bilo u blizini. Sutkinja mu je zbog još olakotnih okolnosti ovaj put oprostila, ali je morao platiti troškove postupka, mislim 300 kuna, ne da mi se ponovo tražiti.
Uvijek se sjetim davnih godina kad smo se vraćali s proslave pobjede u hotel na ekipnom prvenstvu u šahu u centru Banja Luke, ulovili našeg najstarijeg igrača pri inkriminiranoj radnji iza jednog stabla i pišu kaznu koju je na licu mjesta platio i usput pokazao rukom u pravcu mene, na drugoj strani ulice, naplatite odmah i za njega. Ja sam ipak bio bolje skriven i mislili su da se zeza.
Pohvalna je revnost naše policije, nulta tolerancija prema prekršajnim radnjama. Vodio sam jako puno ekskurzija i često se pojavljivao taj problem, posebno kod dugih noćnih vožnji tamo gdje nema odmorišta, vozači obično nakon moljakanja stanu tamo gdje ne bi smjeli, a i vecei u autobusima, ako su otvoreni, obično se zaključaju nakon prve velike nužde.
To nije nikakav balkanski problem, u Berlinu, gradu punom zelenih površina i u samom centru, prodaju i razglednice sa šalama na današnju temu. Jednom bivšem gradonačelniku to nije bilo smiješno pa je dao instalirati masu vecea na kovanice po gradu, no to nije riješilo problem, znam nekoliko osoba koje imaju fobiju od zaključavanja i radije će vani riskirati "sramotu" i kaznu.
Poseban problem smo mi u dužim šetnjama s psima, no ne bih širio temu, sretno je društvo u kojem je ovo očito jedan od većih problema.

Post je objavljen 05.12.2022. u 12:05 sati.