Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HRVATSKA SE PLASIRALA U OSMINU FINALA


JAPAN – NOVI PROTIVNIK

Nakon što je Hrvatska igrala neriješeno s Belgijom 0:0, prošla skupinu F gdje je druga sa 5 bodova, iza Maroka koji ima 7 bodova, igrati će 5. prosinca u 16 sati sa Japanom na stadionu u Dohi na 22. Svjetskom nogometnom prvenstvu. Tako je Hrvatska stigla u osminu finala 22. Svjetskog nogometnog nogometnog prvenstva, gdje će joj protivnik biti Japan.


Utakmicu Hrvatska : Belgija sa tribina je pratio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović sa suprugom Sanjom.

Na 22. Svjetskom nogometnom prvenstvu reprezentativci Japana pobijedlili su Njemačku i Španjolsku s kojom su bili u grupi, oba puta je rezultat bio 2:1 za Japan
Bit će to treći ogled reprezentacija Hrvatske i Japana na svjetkim nogometnim prvenstvima. Godine 1998.godine hrvatska reprezentacija je pobijedila, a 2006. je igrala naerješeno s reprezentacijom Japana. Japanci su reprezentacija s kontinuitetom nastupa na svjetskim prvenstvima.

Japanskog izbornika reprezentacije dobro poznaje nogometaš koji je iz Dinama otišao igrati u Japan Mihael Mikić i koji je pet godina igrao u Hirošimi, za japanskog izbornika kaže: Njegova omiljena formacija je: tri stopera, dva brza bočna igrača, više igre u ofenzivi, maksimalan razmak između linija nekih sedam do deset metara, zgusnuta sredina i jednostavno kada protivnik izgubi živce i kada počne gubiti vjeru da se može probiti taj blok, dva bočna i krilna igrača šprintaju prema naprijed. Mislim da su vrlo interesnantna ekipa, ali apsolutno mi smo favoriti u toj utakmici “ izjavio je Mihael Mikić. (mzz)



Post je objavljen 04.12.2022. u 23:57 sati.