Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Ako me ne čuješ, onda me ne zaslužuješ

"Nisi mi čestitala rođendan."
"Nisi me zvao kad mi je bilo teško."

Nisi mi...Nisi me...Razočarenje za razočarenjem, i jako puno nesipunjenih očekivanja.
Da li bezuvjetna ljubav znači da ne postoje očekivanja u tom odnosu?! Da li bezuvjetna ljubav znači nemam granice i možeš me pokušavati uništiti, a ja ću Te i dalje voljeti i biti tu za Tebe?!
Da li odnos može postojati ako samo jedna strana daje, a druga samo prima?
Često sam zbog prevelikog broja ljudi u mome životu nekako bila na stubu srama, da ne stižem, da nisam dovoljno dala, da nisam dovoljno dobra, da nisam....Nadala sam se da će me ljudim shvatiti, razumjeti. Vjerovala sam da makar djelomično mnogi vide svijet mojim očima. Ulazila sam u odnose bez granica, ali ne bez očekivanja. Mislila sam da sam tako dobra, prema svakome, ali - ja se nisam osjećala dobro. Moje davanje se podrazumijevalo, moja pomoć i slušanje. Tuđih briga. A taj netko drugi nije na kraju imao vremena ni upitati mene: kako si?! Malo pitanje, koje puno znači. Da nas netko zaista čuje. "Kako si, zaista?"
Potrebno je presložiti listu prijatelja. Razmisliti, tko nama nešto daje. Zapostavljamo ljude koji su divni prema nama, brinu o nama, daju nam ljubav i toplinu - jer se bavimo onima koji su prema nama grubi i koji nam ni ne čuju ni ne vide. Treba znati sačuvati svoju energiju. Nastaviti dalje. Dok ne nađemo ljude s kojima imamo slične vrijednosti i koji nas doista razumiju i voel. Baš takve, kakvi jesmo. Što bi rekli, ničega im nije ni previše, ni premalo. Svega baš po mjeri!
Ako je omjer dobroga u odnosu 60 posto naspram 40 ne baš dobroga- u takav se odnos isplati ulagati i graditi ga.
Imam prijateljstva koja traju još iz osnovne škole....Ponosna sam, jer ih nije ništa narušilo. Očito, izgrađeni na dobrim temeljima. U takvim odnosima treba ustrajati.
Razmislite malo - o sebi, svojim odnosima i svojim prijateljstvima. Ako ima 40 posto dobroga, 60 posto lošega - bježite glavom bez obzira...Ne vrijedi...
Ljubim vas!


Amelie keksići s maslacem, za pod bor....
Čestitke našoj reprezentaciji na osmini finala, bio je hod po rubu - ali, uspjeli su!!! Čekamo Japance u ponedjeljak....


Post je objavljen 02.12.2022. u 02:00 sati.