Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Lajanje na svemir

Danas sam, poslavši jednu priču na natječaj, osvijestila da su moji najljepši pokloni bili zaista posebni i izrađeni (napravljeni) baš za mene. Poklonjeni meni, srcem. Kakvi su to pokloni bili?! Jedan od njih je moja predivna, zelena, štrikana kapa - koju je za mene izradila moja slovačka baka. No, na žalost - nije potrajao dugo. Naime, išla sam se sanjkati sa djedom br. 2 u Tatrama - sjeli smo na sanjke, išli vjerojatno prebrzo - jer je kapa jednostavno pala s glave....Odletjela u snijeg....Kad smo se vraćali natrag, pokušali smo naći kapu - ali nje nigdje nije bilo. Nestala je, nevidljiva do proljeća. zatrpana snijegom...A na proljeće je, kada su se snjegovi otopili, vjerojatno nekoga razveselila...Tako ja zamišljam da je bilo...Voljela bih da ju je netko pronašao i nosio s radošću...Imala sam mnoge kape - ali, ova je bila baš posebna i od srca....


Kako čovjek pamti takve stvari, nevjerojatno.....Moj drugi najljepši poklon ikada - bila je moja Goldie .....:((((
No, dobro - neću, da ne počnem tuliti.....
Danas je Mia šetala s jednom mojom prijateljicom, dok sam ja bila predati jedan veći prijevod, i čekala me - šetajući s njom - da nakon svega odradim i pedikuru...Sve je super ispalo! Ali - zato smo nas dvije otišle navečer zajedno na promociju knjige "Lajanje na svemir", autorice Lade Martinac Kraj, izdavač: Ljevak. Promocija se održala u Društvu hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7. Da, malo smo uspjele upiti i adventske atmosfere, ali - ima vremena - sve ćemo detaljno obići.....Cijene su zabavne, npr. sarma košta 75 kuna. :))))
Vratimo se promociji. Predivna promocija, na kojoj su - uz autoricu - govorili akademik Ratko Cvetnić, doc. dr. sc. Bruna Pprofaca te dr. sc. Marijana Češi. Razgovor je moderirala urednica Mejra Vidakljević. Odabrane dijelove iz knjige čitali su Alma Prica i Alen Šalinović.
Almu nisam dugoooo, baš dugo vidjela uživo - i bilo je zadovoljstvo nakon promocije popiti s njom čašu vina. I vidjeti što se sve događa u njenom vilinskom životu. Naime, za Almu smatram da je neka dobra vila, koja nam je "posuđena" kako bi nas naučilašto je umjetnost, kako biti najbolja u kazalištu i suvereno vladati pozornicom, a da nisi riječ progovorila.....Neka nje među nama - da nas uči ljubavi....
Autorica knjige Lada Martinac Kralj, dramaturginja i književnica, rođena je 1960. u Splitu. Poslije studija dramaturgije na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu radi deset godina kao dramaturginja u Drami HNK-a Split, a poslije kao urednica u Dramskom programu Hrvatskoga radija. Za svoj je red nagrađena i nagradom na Marulićevim danima 2005. (nagrada za adaptaciju).
Što je to tako posebno u lajanju na svemir?!Sve! Radnja se događa za vrijeme Hladnoga rata. Četrnaestogodišnja djevojčica i svemirski projekt, čopor pasa lutalica i interesi svjetskih sila, tajni agenti - krimić samo takav....Da li se smije svjesno žrtvovati pojedinac (pa bio on i pas Lajka!) u ime kolektiva ili ipak i individua ima pravo na život.....Sami odgonetnite....
Mobitel mi je prestao raditi u trenutku kada sam ušla u prostoriju Društva, što mi je jako krivo ....Ali, idući put ću pametnije. Ponijet ću i fotić i mob! :))))
Evo bar knjiga: . Navečer me čekala pileća juha, uz dodatak povrća....Milina, za želudac; srce i dušu da zagrije....:)))) Ljub!

Post je objavljen 30.11.2022. u 00:20 sati.