Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 277.

Placenici

Početkom tjedna vojska napokon otvara streljanu za lovce, pa idem isprobat ono novo streljivo. No iako su u optici nove baterije, ona se stalno gasi. Nema druge nego u servis. Lik traži da je skinem sa šine. Udovoljavam mu iako znam da to neće biti dobro. Problem rješavam s kupnjom novih punjivih NiMH baterija kapaciteta 2300 mAh. Međutim zbog skidanja optike treba je nanovo provjerit na streljani. Kad tamo katastrofa. Odustajem nakon šestog metka. Umjesto toga koristim slabljenje vjetra za povratak na aerodrom. Otvaram hangar, guram SILU van i u sam sumrak odrađujem šest skraćenih aerodromskih krugova s penjanjem do 400ft. Od zalaska sunca VFR uvjeti traju još 30 minuta. Iskorištavm to do kraja. Sletanje, taksiranje, parkiranje, gašenje, dokumentacija, guranje u hangar i zaključavanje. One man show...

Placenici

Sljedeći dan je idealan za letenje pa letim prema Đakovu. Tamo gdje je nekoć bio poljoprivredni aerodrom danas je oranica. Okrećem prema Vinkovačkom LDOV gdje radim dva touch'n'go. Ponavljam to na Vukovarskom aerodromu LDOB, pa nastavljam uz Dunav prema Aljmašu. Tu se koritom Dunava i Drave vraćam na LDOC i radim još dva kruga. Jučer sam planirao napravit oblet sjevernih letjelišta, ali magla i vidljivost ispod 5km traju sve do 15h. Tad se vidljivost diže na 5km što je uvjet za VFR letenje, pa jurim na aerodrom. Dok sam u zraku vidljivost opet pada ispod dozvoljenog, ali prošla baba s kolačima. Letim nisko u zoni aerodroma i vrtim krugove. Pilotska vještina se najbolje brusi u složenim uvjetima. Kad je idealno može letjeti svaka baba. Fora je letjeti kad i ptice idu pješke. Na kraju po mraku spremam "svoju" pticu na spavanje i zatvaram hangar.

Placenici

Danas odlazim i u prvi lov na ptice. Od domaćina zadužujem Bokericu i krećemo u lovište. Lovački psi ulaze u gustiše i od tamo istjeruju fazane i šljuke. Lovci se kreću u liniji. Dolaskom do kraja lovišta loži se vatra i peku kobasice, ražnjići, slanine. Slijedi povratak nazad uz istu proceduru. U jednom gustišu nailazim na srnu na svega par metara. Vraćamo se do auta, lovnik drži govor i zahvaljuje se sv. Hubertu na uspješnom lovu. Rezultat lova su dva fazana i ženka. Poklanjaju mi ženku kao gostujućem lovcu. Pozivaju me u lov ponovno kad budem u prigodi. Zahvaljujem se na svemu i s domaćinom idem na pivo. Konobarica nam je iz okolice Harkova, dok tamo traje dan 277.

Placenici


Post je objavljen 27.11.2022. u 16:06 sati.