Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Vikend lopovi…

Vikend lopovi…
Jesen pokazala zube, zahladilo kiša najavljuje da će preći u pahulje i svi koji imaju vikendice u prirodi, pobegli u stanove.
Napuštene vikendice, apartmani, kuće za odmor, nisu bile dugo same. U pohode im krenuli lopovi. Sretstva informisanja opominju, upadaju lopovi, poharaju ih nose novac, zlato, devize belu i crnu (aparati moderne komunikacije) tehniku.
Slušam i brinem, šta ako dođu kod mene. Nemam kamere za zaštitu, nemam vučjaka, samo mačak koji je ostao kod susjeda na hrani, a i on druželjubiv, lopovima bi kavu skuhao.


Vrata se otvaraju ramenom, jedino je opasno ako neko proba ući kroz prozor, roletna se zaglavila, pa ako se naglo povuče pada sa sve zavesom i onom motkicom na glavu uljezu.
Samo da polako otvori špajz, jer su police malo raštimane, pa će mu blago u vidu tegla ostavljenih za nedajbože, poleteti kao projektili.
Ima flaša u podrumu, možda neka promakla puna.Nadam se da je žestina, a ne piva, jer smo isključili vodu, pa vodokotlić ne radi.
Zlata nema ni u kom obliku, a devize otišle za kupovinu zaliha koje su pojedene i popijene pre odlaska.
Čitam ovo, pa sam se rastužila, osramotiću se pred ljudima. Nego, najpametnije je da odem za vikend dok ovi nisu došli, pa da ostavim malo para, nešto za meze, i bocu pića, a onaj neplaćeni račun za vodu platim…



Post je objavljen 27.11.2022. u 11:08 sati.