Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljkinkutak

Marketing

Interliber 2022.

Donosim Vam ulov sa ovogodišnjeg Interlibera.

Kemija smrti
Krystal Sutherland
Sedamnaestogodišnji Henry Page maturant je i nikad nije bio zaljubljen. On je nepopravljivi romantik i sanjari o istinskoj ljubavi, a prolazne vezice kakve već godinama unose napetost u živote njegovih prijatelja jednostavno ga ne zanimaju.
Kad se jednog utorka završne godine srednje škole u učionici iznenada pojavila nova učenica, zagonetna Grace Town, Henry je znao da više ništa neće biti kao prije. Grace nije bila cura iz njegovih snova, no bila je sve samo ne obična djevojka: od glave do pete odjevena u preveliku mušku odjeću, poprilično neuredna, sa štapom o koji se oslanjala dok je hodala. Nepristupačna i šutljiva, odmah ga je zaintrigirala i pobudila u njemu dotad nepoznate osjećaje; ispod neprobojnog oklopa skrivala se prelijepa, šarmantna i darovita djevojka, puna rana i trauma iz bliske prošlosti. I dok joj nastoji pomoći da ponovno sastavi mozaik svoga života, Henry se beznadno zaljubljuje u Grace, no što joj se više pokušava približiti, ona postaje sve zagonetnija i zatvorenija…

Tigrasti dječak
Augusta B I
Čitati Augustine romane nije lako. Naslov, a kamoli prvi retci, izazivaju smijeh i strah, posve drugačije od Auguste kao osobe, koja izaziva samo smijeh u čovjeku. I to je dobro. To je čar pisanja i strast čitanja. Uzajamno je i, ako roman/knjiga nosi poruku, postavlja pitanja i daje odgovore, onda je to dobar roman. A ako taj roman ima dinamiku, likove koji luduju, izluđuju i izazivaju emociju, onda je to vrlo dobar roman. A ako misliš da si lik iz romana koji čitaš ili te podsjeća na nekoga koga znaš i tjera te da misliš, razmisliš, promisliš i odlučiš, onda je to odličan roman.
„Tigrasti dječak“ je zbog svega navedenog odličan obiteljski roman koji na živ način opisuje međuljudske i obiteljske odnose, ali i otvara teme koje su i dalje, nažalost, tabu ili se jednostavno bojimo o njima javno govoriti, a tu su, pored nas, s nama.…

Velika nevolja oca Dickersona
Mislav Gleich
Jedina stvar gora od pijana svećenika za volanom mogla je biti pijani svećenik nevjernik za volanom.
Dobro ste pročitali: otac Dickerson bio je heretik i jedne je maglovite noći pregazio nedužna nesretnika. No nedužni nesretnik i nije bio bogzna što nedužan, jer sa sobom je furao dvije proturječne vozačke dozvole, pištolj, i vreću s pola milijuna dolara. A svećenik će zgrabiti vozačke, pištolj i lovu, i kidnuti natrag u pitoreskni gradić Shandsville.
U Chicagu će mafijaš Sousa saznati da njegov čovjek nikad nije stigao na ugovoreno mjesto sastanka i predao pola milijuna Sousinom neprijatelju. I dok se situacija zahuktava između dvije mafijaške stranke koje šalju poslanike u Shandsville po lovu, jedan će budalasti šerif potražiti pomoć upravo od oca Dickersona kako bi razotkrio tko je to ubio ubogog putnika one maglovite noći u Coloradu.
Pijani svećenik, razbjesnjeli mafijaši, budalasti šerif i jedna vreća s pola milijuna dolara – sve ovo i još mnogo toga čeka vas u ovom urnebesnom crnohumornom romanu, četvrtom u nizu Mislava Gleicha.

Božićni začin
Inna Moore
Serijal božićnih novela Božićni začin
Vrijeme radnje? Oko Božića.
Mjesto radnje? Dva grada u Americi.
Tema? Tri napete, začinjene i dinamične priče o željama i ispunjenju snova. Djevojačka večer. Sedam prijateljica. Što može poći po zlu? Pa gotovo sve.
Glavni likovi? Tri posve različite djevojke i duplo više muškaraca. Tako to mora biti da bi bilo zanimljivo.
Nitko ne slavi i obožava Božić kao Skylar. I svoje vjenčanje planira pred taj dan.
Athena ne zna što znači Božić, nitko je nije učio svrsi tog blagdana.
Zoey gotovo svaki Božić nekom svojom urođenom sposobnošću uništi, iako ne namjerno.
No ovaj Božić nije običan, on donosi neočekivane poklone, sjajnije zvijezde na nebu i puno slatke ovisnosti. Tada se ispunjavaju sve tajne želje glavnih junakinja, a kad se one ispune, svaki je dan Božić.
Preporuka: Čitati uz dekicu i topli čaj, pod svjetlom božićnih lampica, dok u pozadini sviraju blagdanske pjesme. Osmijeh i sreća zajamčeni.

Vidar mojih rana
Inna Moore
Ona se skrivala iza neugledne haljine, zamrsene kose, neupadljive pojave i pokornog stava. On se skrivao iza titule, bogatstva, autoriteta i lose ovisnosti. Kad su se susreli, počelo je otkrivanje. Sloj po sloj, nijansa po nijansa. Gracie je imala snove koji su barem malo ublazili njezinu sudbinu. Patrik nije imao nikakav san, nije se usuđivao sanjati. No pored nje, upoznao je po prvi puta taj čuven i čudesan osjecaj koji su ljudi zvali ljubav. I dok je on vidao njezine rane, pitao se moze li ga voljeti takvog ostecenog i ovisnog. I dok joj je mrsio kosu i ljubio prste, pona se pitala moze li je voljeti takvu običnu. Nista im nije islo u prilog, a najmanje to sto su zivjeli u pogresnoj eri: naime, Patrik je bio gospodar, Gracie je bila sluskinja.

U okovima tajni
Inna Moore
Kada se na prvi pogled dogodi privlacčnost, tako magnetski jaka da nadjača klasne razlike i društvena pravila, ne zove li se ona onda ljubavlju? Ili je to samo drugi naziv za ludost?
Lady Violet Langdon i pučanin Rafe Gilmore, dvoje zaluđenih, strastvenih, tajnih ljubavnika koji u noćnim susretima traže svoje zrnce sreće. Kad se sreća istroši i pokuca na neka druga vrata, na njezino mjesto dolazi mržnja, ogorčenost i razočaranje. Kad izdaš samog sebe, potom onog kojem pripadaš svjesno, kazna je neminovna. I nakon nekoliko godina, bol ne jenjava. Novi susret bivših ljubavnika pokrene oluju, koja možda nema sretan kraj. Može li ljubav preboljeti toliko tajni? Može li jednom slomljeno srce vjerovati onome tko ga je slomio?
“Krojači svoje sudbine su oni koji ne ovise o drugima, no ovo dvoje, htjeli ne htjeli, nisu bili svoji gospodari.” Povijesna ljubavna priča koju ćete pamtiti.

U okovima prkosa
Inna Moore
Treći dio povijesnog serijala U okovima Priča čiji ćete kraj pamtiti dugo. Priča puna naboja, inata, iskrica i promjena. Sabina Hardy, kao francuska gospođica kojoj su pravila i društvene norme mrski, i Abbot Langdon, kao londonski plemić koji bez tih isti normi i pravila ne može živjeti. Najstariji sin u obitelji Langdon od svog boležljivog oca preuzima obaveze i titule, te vlada obiteljskim naslijeđem i poslovima čvrstom rukom i ledenim srcem. Jedino svojim emocijama ne zna vladati kad je riječ o gospođici Hardy, koja se, zbog jednog usputnog poljupca mora udati za Abbotovog mlađeg, raskalašenog brata Arthura. Kad on nestane pod sumnjivim okolnostima, samo je jedan korak koji može spasiti obje obitelji sramote. Ne, Abbot nju ne voli niti je želi, on nju prezire. Ne propušta niti jednu priliku da joj pokaže koliko je velika njegova netrpeljivost prema ženi koju smatra divljom i nekulturnom zavodnicom. Jednako i Sabina koristi svaki trenutak da dirne ispod hladnog naličja mrkog plemića, da mu se suprotstavi i izazove njegovu reakciju. Kakve će sve prilike, neprilike, nesporazume i sporazume proći Abbot i Sabina? Može li dovitljiva, prkosna i prelijepa žena prodrijeti ispod oklopa mrzovoljnog i bezosjećajnog čovjeka koji nosi ožiljke iz prošlosti? I ono najvažnije, može li se nakon svega među njima roditi ljubav? Samoća je za jedno možda bila smiraj, ali samoća u dvoje bila je život.






Post je objavljen 23.11.2022. u 11:11 sati.