Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Brzo - kvalitetno - jeftino

Kada ljudi naručuju nekoga da im odradi neki posao, i to bilo koji posao, uvijek su im na pameti tri stvari - da posao bude odrađen brzo, kvalitetno i jeftino.

Pod "brzo" većina očekuje da sve bude odrađeno isti dan, pod "kvalitetno" da bude najkvalitetnije u svemiru, a pod "jeftino" maltene da bude besplatno.

Međutim malotko je svijestan da se od te tri stvari mogu odabrati i dobiti samo dvije!

Ako će nešto biti brzo i kvalitetno, neće biti jeftino!

Situacija u kojoj netko npr. za snimanje vjenčanja angažira pravog profesionalnog fotografa, koji će kvalitetno odraditi posao (u smislu kvalitetnih, reprezentativnih fotografija) i koji će te fotografije dostaviti brzo (neke možda čak i isti dan!), neće biti jeftin.

Ako će nešto biti jeftino i kvalitetno, neće biti brzo!

Netko to angažira fotografa koji osim povremenog snimanja svadbi ima i gro drugih fotografskih poslova, možda će biti povoljan cijenom i u konačnici dostaviti kvalitetne fotografije, ali to neće biti odmah već se se morati čekati određeno vrijeme.

Ako će nešto biti jeftino i brzo, neće biti kvalitetno!

Oni koji angažiraju rođaka pozvanog na svadbu, da im pofotka svadbu svojim supermoćnom mobitelom, i odmah im preko messengera dostavi slike, a kao "plaću" dobije jesti i piti na svadbi, mogu očekivati da će vrlo vjerojatno slike biti loše (u usporedbi sa slikama profesionalnih fotografa).

Post je objavljen 22.11.2022. u 18:04 sati.