Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/astrosailor22

Marketing

Pjegavo

Sunca sve manje, zima ide...jedno jutro mi se pokazalo pjegavo:

gf

Ne treba vam velike tehnike, ovo je projekcija kroz refraktor sa objektivom 5 cm.
gf

Možete kroz dalekozor, ako ga učvrstite negdje, ili postavite na knjige na stolu ili prozoru. Plus onda igranje sa gama vrijednosti fotografije, da se dobije dobar kontrast, lijepo žuto je ispalo.

Ne pokušavajte to izvesti sa reflektorom (dakle sa teleskopom koji ima ogledalo a ne leću)-tamo bi vam se moglo desiti da nešto spalite u teleskopu, ako slika nije stvarna nego imaginarna, a stvarna slika je negdje drugdje-e sad se sjetiti optike što to znači, stvarna i prividna slika, malo geometrije i optičkih zraka...

Vidjeli ste vjerojatno da je proba leta prema i oko Mjeseca u toku i da ide OK...djeluje da ćemo za par godina gledati reprizu sa posadom, a onda, ako sve prođe ok, konačno i novo izdanje ljudske šetnje po Mjesecu. Biti će zanimljivo vidjeti da li će Taikonauti doći prije NASA! Gle, Rusi su (i) tu popušili totalno...razvili su zapravo tehniku koju Kinezi sad koriste, to je sve copy-paste ruske tehnike. Imaju Rusi i novaca, nije da nemaju, a eto, troše ga na ubijanje bratskog naroda, umjesto na šetnje po Mjesecu ili Marsu. Baš ružno, i tužno.

Post je objavljen 22.11.2022. u 00:36 sati.