Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

dometi dvoličnosti

2018-te, taman prije SP u Rusiji, uhvatio sam sebe u promišljanju maštarija koje najvjerojatnije neću ispuniti za svog života. Između „klasika“ o Ménage a trois s blizankama, koje istina za volju u mojoj mašti i ne moraju biti blizanke, pa čak ni sestre, palo mi je na pamet da zasigurno nikad neću doživjeti da Hrvatska bude svjetski nogometni prvak.

Nakon što su Modrić, Manđo i ekipa ostvarili ono što su ostvarili u svetoj Rusiji, pomislio sam da je to i više nego dobra alternativa mojih mašta, pa mi možda sad ni Ménage a trois s blizankama, koje ne moraju biti blizanke pa čak ni sestre, nije nedostižna.

Upravo zato pred ovo svjetsko prvenstvo nemam nikakvih očekivanja, osim dobrog nogometa i pristojnog nastupa naših.

Umjesto nogometnih tema, radije čitam one političke ili kvazi političke o tome kako je prvenstvo u Kataru nogometna katastrofa jer navijači neće moći piti pivo (?), kako su u Kataru progonjene LGBT zajednice (jadni ljudi ;)).

Što se tiče homoseksualnosti imam neprincipijelan stav, volim lezbijke (iako tu za mene nema mjesta), dok su mi pederi gadljivi, pa sam, kao filmofil, njihova redovita žrtva, obzirom da nema američkog filma, snimljen u zadnje tri godine, u kojem nema muškog žvaljenja. Dok je Disney uveo politiku promoviranje pedera u svim svojim filmovima (nisu se to usudili dok je Thanos bio živ).

Jedna od najvećih kritika Kataru je pogibija tisuće stranih radnika na nogometnim objektima. Doduše prve procijene su bile oko tisuću stradalih, ali kako je propaganda jačala, „tisuću“ se pretvorilo u „tisuće“, broj koji bi trebao označavati „nekoliko tisuća“ što je po mojoj procijeni svakako pretjerano.

Ali ni pederi ni stradali strani radnici ni pijani navijači nemaju prednost pred novcem kojeg je Fifa elita redovno prikuplja ispod stola kod svake dodjele domaćinstva, pa kako im nije bio mrzak Putinov (Gazpromov) novac, još manje im je mrzak onaj obilan Šejkov iz bogatog Katara.
Upravo zbog toga Gianni Infantino u obrani Fifine nedodirljivosti, izgovara mučnu istinu “Mislim da bismo se za ono što mi Europljani radimo u posljednjih 3000 godina diljem svijeta trebali ispričavati sljedećih 3000 godina prije nego počnemo davati moralne lekcije ljudima.” Istina! Ali...

Zbog obrane svoje nedodirljivosti Fifa je, kao nogometni moralni zakon, uvela zabranu miješanja politike u sport. Pa gdje je ta nedodirljivost i moralni nogometni zakon nestao, kad je zbog politike Rusija izbačena iz svih Fifinih natjecanja?
Baš kako je Disney uveo pedere u svim svojim filmovima, tako je Fifa izbacila Rusiju iz svi svojih natjecanja. Pozadina oba događaja je, naravno, propaganda.



Post je objavljen 20.11.2022. u 10:38 sati.