Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Selfie ili...?

Jedan od problema koji se javlja prilikom snimanja mobitelom s ugrađenim kamerama, posebice onima koji imaju ugrađenu "selfie" kameru iznad ekrana, je taj da ponekad osobe oko korisnika mobitela nisu sigurne da li on snima nekoga ili nešto ispred sebe, ili snima "selfie".

Tako se već događalo da su ljudi zbog "selfija" imali okršaje, zbog onih koji su, bez ikakve provjere, na temelju vastite pretpostavke bili uvjereni da korisnik snima njih, a ne selfie...

Jedan svakako vrlo razvikan slučaj je onaj u kojem je jedna žena putem društvenih mreža rastrubila svima da je neki "perverznjak snimao njenu djecu", da bi se kasnije (prekasno) ispostavilo da je čovjek snimao selfie ispred plakata.

Sličan slučaj se dogodio i kada je jedna korisnica pučke kuhinje bez pardona napala jednog aktivistu/političara misleći da snima nju i ostale, dok je zapravo snimao sebe u pokušaju populističke samorpomocije.

Sigurno da je takvih situacija bilo još...

No takvi napadi i slične situacije bi se zapravo mogle izbjeći vrlo jednostavnim pitanjem, "Da li snimate mene ili selfie?"... No već se u više od nekoliko slučajeva pokazalo da oni kojima smetaju kamere i snimatelji često fali i elementarne kulture komunikacije.

Post je objavljen 13.11.2022. u 19:00 sati.