Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Ima li Bloom pravo na privatnost?

U zadnje vrijeme gotovo da nema dana da na naslovnicama domaćih medijskih portala ne iskoči neki novinski članak o Maji Šuput i njenom sinu Bloomu, uglavnom baziran na tome kakvu je sliku ili video Maja Šuput objavila na svome Instagram profilu.

I dok razne institucije za zaštitu djece već dugi niz godina uporno ponavljaju da bi sami roditelji trebali voditi računa o privatnosti svoje djece, na način da paze što, gdje i kako objavljuju o svojoj djeci, pogotovo kada su u pitanju osobni podaci i fotografije djece iz privatnog okruženja, ovaj slučaj kao da svima prolazi ispod radara. Bez obzira što ga mediji potenciraju do razine medijskog cirkusa.

Zbog institucija se događa da mahom roditelji vode brigu (do razine žešće paranoje) da im na javnom mjestu ili na javnom događaju netko (nepoznat) slučajno ne uhvati dijete u kadar (dok npr. trči za golubovima ili igra nogomet), ali se nitko previše ne obazire kada se radi o detaljnim izvještajima iz sobe, kuhinje ili kupaone o tome je li dijete neke poznate osobe jelo, pilo, kakalo, gdje je bilo i što je radilo.... Neki to čak i svesrdno podržavaju.

Čak štoviše, čini se da to samo potvrđuje da kada su u pitanju "poznati i slavni", a koji žele javnosti po svaku cijenu ostaviti dojam kako su "najbolji roditelji u svemiru", a njihovo dijete "najbolje, najpametnije i najnaprednije" dijete koje se ikada rodilo, vrijede neka druga pravila u odnosu kada bi se radilo o nekim totalnim anonimusima, a koji bi vrlo vjerojatno za potpuno istu stvar ili čak i puno manje od toga mogli imati posla sa socijalnim službama i drugim institucijama...

Post je objavljen 04.11.2022. u 15:48 sati.