Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

Kako je počelo moje buntovništvo..

Dok mi se nije rodio brat..otac me zvao svojim sinom i onda prestao..jer je dobio sina sa svim anatomskim dodacima. SINA! Meni je falio...visuljak! A uvijek sam bila veći " sin"..po svem. OK.

U četvrtom osnovne' na temu - Moja Majka!

Napisala sam: Ja imam dvije Majke. Jedna je žena' crnih očiju' kose ko ugalj crne' anđeoskog glasa' dok razvlači kore za pite krumpiruše. Moja prva mati.
Druga je'moja domovina Hrvatska!

A joj' odma su moji' roditelji bili pozvani u školu na ispiranje mozga - šta' kako vi odgajate svoje dijete? ! Šta njoj i vama nije Yuga...mati? Jadni moji roditelji! A ja ' sam već tad' s mojih 10 godina shvatila' em je nešto trulo' em da nikad neć bit na " liniji".



U gimnaziji'na predmetu hrvatski ili srpski' bila je zadaćnica koja se morala napisati ćirilicom na temu - Ivo Lola Ribar' moj uzor!

Ja sam napisala' latinicom - Fala njemu na svemu' al moj uzor je Janis Joplin!

A joj' frka i panika' tjeli me isterat iz omladinaca i rekli mojoj majci' koja je' opet' išla sirota na ispiranje mozga' da ja..nikad neć moć dobit članstvo u SKJ! Ćaća' s komunističkim čvarcima' sredio da..ipak' nepodobna' ne budem išćerana.

S 15 sam pobjegla na Polnoćku' jer mi je Crkva' bila zabranjena' a mene zanimalo što se to tamo dešava' a ja NE SMIJEM. Alo' reć ovnuši' sinu' nesinu oca svog' ćeri majke svoje' gladnoj istine' znatiželjnoj' buntovnici da nešto ne smije??
Dobila sam' pri izlasku iz crkve pendrekom po butini od
milicije' koja je na pjevanje Vile Velebita' trenirala strogoću.

Uglavnom' da više ne guslim! Mislim da sam se buntovna i rodila' nedonošče koje je začeto po hođinom zapisu ( moji nisu mogli imat dijete 4 godine' do hodže' fala mu) i koje su me držali ( jer tad nije bilo inkubatora' a rodila sam se s 7 mj. I 900 gr) u kutiji za cipele uz rernu!

I tad sam već ' očito' odlučila da živjet ću' ljubit život' i da svim pizdarijama života' nepojmljivim glupostima - pokazat ću zube ( imam 61.- u imam sve zube) i fajtat se i biti svoja' na mojoj životnoj " kaldrmi"'stranputicama - po cijenu svega !

Btw' moj otac me u našem' zadnjem' najiskrenijem razgovoru ( jednom jedinom) opet zazvo- Sine moj!

Možda su sad sve moje bitke prestale? Sumnjam

Post je objavljen 03.11.2022. u 20:37 sati.