Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Danas samo tražim

Konačno se danas pofarbam, isperem farbu sa kose i krenem tražit fen da propušem kosurinu. Kod mene fen uvijek ima ljetnu pauzu, kud ću grijat glavu na plus četrdeset.

Nema fena ko da ga je pojelo. Okrenula sve naopako – ni traga od njega. Gledala i iza vešmašine, reko da nije bubno iza kad je centrifugirala; našla paket vlažnih maramica i staru pincetu i maskaru ( jel trebam reć da je to kupljeno novo, i pinceta i maskara ) al fena nema. Išla tražit i po sobama, znam da tamo ne može bit al eto išla sam tražit. Nema ga i gotovo.
Šta sad? E ništa sad, nazvala susjedu da hoće mi posudit fen da posušim kosu jer svoj ne mogu nać. Naravno da hoće, samo nek ja dođem.
Prešla preko ceste, otključava žena vrata, veli – ajde u kuhinju, eno fena na stolu pa osuši kosu tu, pa ćemo vani sjest malo. Uguram fen u šteker, stišćem neki gumb – ništa. Kaže susjeda – ma mora radit, daj ga ovamo. Stišće i ona – ništa. Ajde uključimo ga u drugi šteker, stišćemo na smjenu – ništa. Kaže susjeda – eto je i on crko, a i star je jebiga, traži novi. Ja si mislim – dobro da sam ga tu išla uštekavat, da ne ispadne da sam ja sjebala fen. I ništa, pričamo mi, ona prevrće fen po rukama i stalno pipka, i veli odjednom – pa mi krivo stišćemo, evo s druge strane prave tipke za uključivanje. Šta smo stiskale – pojma nemam, al kad smo ga ponovo uključile i stisnule pravu tipku odbacio me vrući zrak do sudopera.

Osušila ja kosu, malo još popričale i susjeda spomene obračun od struje. Reko dobila sam ga i ja, samo nisam otvarala, sad ću kad dođem kući. Jel možda mislite da sam ga otprve locirala? Krivo mislite. Nema ni obračuna, al nigdje. Ni na prozoru u hodniku, ni na stolovima, ni pod stolovima. Nesto ko čajni kolutići, takozvani provrćani keksi. Ja sjela i mislim – pa šta je ovo danas jebote, ajde šta nema fena al obračun sam jutros imala u rukama. I onda se sjetim da sam ga izvadila iz sandučića i zgurala u najlonkesu kad sam krenula u dućan.

Zaključak je sljedeći – ja podhitno moram počet trošit ginko, il u kapsulama il nabrat lišća u parku pa kuvat čaj.
Kako je krenulo, još malo pa ću ko pokojna baba tražit po kući vestu koju sam već obukla na sebe.


Post je objavljen 26.10.2022. u 19:40 sati.