Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Šaptanje bankomatima i druge nježnosti - posebna promocija posebne knjige

Eto, gotovo! :))))) Bilo je naporno, bilo je izazovno, bilo je zabavno, bilo je poučno, i bilo je lakše nego prvi dan, jer sam već "pohvatala" riječi i fraze koje se koriste. Najgori je uvijek prvi dan prevođenja, nakon toga je puno lakše. Napraviš si vlastiti mali rječnik izraza, i podsjetnik na najzahtjevnije izraze koje si trebao prevesti - i idemo dalje....I ostaje ono naučeno u glavi, za neke sljedeće prijevode.
Čim sam se vratila kući, uzela Miju - i trk na promociju u Kaptol Butique Cinema & Bar."Fraktura" je opet briljirala odabirom, a promocije je bila sve prije nego obična.... U prostoru kina, inače namijenjenog gledanju filmova, "Fraktura" već duže vrijeme ima odličan prostor za promociju svojih knjiga. I autori i slušači se osjećaju odlično u jednom takvom prostoru. Nema gužvanja, nema čekanja kada će se moći dobiti neki termin za promocije...I sve to zapravo - u centru grada....Trebao mi je danas jedan takav odmak.
Pa, što je to posebno u ovoj knjizi, čiji naslov glasi: "Šaptanje bankomatima i druge nježnosti"?! Najprije, knjiga spaja dvije umjetnosti: pisanu riječ i tehnike slikanja. Dva su autora ove knjige: autor pisanog dijela : Ivan Jozić, i autorica vizualnog, likovnog dijela: Vida Meić. O važnosti i ravnopravnosti riječi i likovnoga i činjenica da je predstavljanju knjige nazočio i govorio o autorici likovnog dijela knjige i dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak. Razgovor je moderirao urednik Roman Simić.
Lirizam Jozićevih mikropriča, ljubavne i životne dogodovštine njegovih junaka zrcale se tajanstveno u atlasu mrlja , nizu malih zemljovida kojima Vida Meić naznačuje put do malih blaga posijanih u ovoj zbirci. Život je pun predivnih detalja. Znamo li ih prepoznati?!
Posebna promocija posebne knjige. Knjige, koja poziva na čitanje, ali i gledanje.

Dekan Tomislav Buntak, Vida Meić, Ivan Jozić i Roman Simić. Evo knjige: Prekrasne korice, a ovako knjiga izgleda kad je se otvori:
Naravno, na promociji je bio glavni i odgovorni za "Frakturu", Seid Serdarević. Za današnji dan, dugačak kao tri dana:)))), dovoljno. Sanjajte svoje snove, i neka vam se većina njih ostvari. Vi birate. Što bi Đole rekao: uvijek pogrešne likove.:))))) Ljub!

Post je objavljen 26.10.2022. u 01:18 sati.