Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Podrška 100°%

Što god vam bilo zanimanje, morate priznati barem sami sebi da vam je podne kad ujutro zazvoni alarm i trebate krenuti u novi radni dan.

Sad zamislite da ujutro u šest dođete u jasličnu grupu od recimo dvadesetero djece. Preuzimate ih od roditelja, preuzimajući i ogromnu odgovornost za one najranjivije i srcu najbliže – mališane kojima treba sva vaša pažnja i briga, puta dvadeset. Zamislite koliko treba ljubavi, strpljenja i truda da biste stekli povjerenje malenih bića koja ostaju s vama bez poznatih lica roditelja ili baka i djedova. Vi trebate steći njihovo povjerenje, brisati njihove suze, presvlačiti ih, hraniti, stavljati na spavanje. I ne samo to; trebate ih i naučiti toliko toga zajedno sa roditeljima, počevši od nekih osnovnih higijenskih navika preko korištenja pribora za jelo i izrade njihovih prvih likovnih radova i učenja prvih pjesmica, onih koje se nikada ne zaborave.
( Ja još uvijek pamtim prvu pjesmicu koju mi je moj junior ponosno izdeklamirao došavši iz vrtića i rasplakao me kao ljutu godinu:
Maslačak uz poljski put,
a gdje ti je dukat žut?
Pravio sam trampu,
dao ga za lampu.
A kome će sjati,
može li se znati?
Djeci, kad me pušu,
obasjaću dušu. )
Ispraćate ih u školu, nakon što ste s njima proveli barem pet godina. Za svako dijete znate što voli ili ne voli jesti, kako se ponaša u svim situacijama i kako će reagirati, voli li više crtati ili pjevati. Zapravo su to vaša djeca.

Ne mogu još jednom ne spomenuti vrtićke tete koje su nakon potresa činile čuda kako bi djeca bila smirena, jer je tlo još dugo vremena ne podrhtavalo, nego se snažno treslo. Možete li se uopće zamisliti u grupi sa dvadesetoro djece kada strese petica po Richteru? I sam si prestravljen, a trebaš umiriti djecu i voditi računa da budu na sigurnom. Umirivati i roditelje koji uspaničeni zovu da provjere jesu li im djeca dobro.

Stoga, moja puna podrška potplaćenim i podcijenjenim odgojiteljima i pitanje onima koji ništa ne poduzimaju kako bi istima poboljšali uvjete rada – za koliko bi vi novaca radili tako odgovoran posao?

( photo by tportal )





Post je objavljen 22.10.2022. u 19:42 sati.