Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Pas u trgovačkom centru



Otvoren je još jedan trgovački centar u našem gradu i to je dobro da je tako. Ljudi su pohrlili, i to je dobro, kokice su se dijelile cijeli dan, zaboravilo se na probleme. Iako sam uvjereni i dosljedni kritičar kapitalizma i konzumerističke civilizacije, ne smetaju mi cenri i manje više redovite rasprodaje.
Ja rijetko ulazim, samo ako baš imam određeni cilj, Jin i ja šetamo okolo, ja ponekad fotkam muving, sve rjeđe objavljujem. Uvijek je tamo i poneka lažna ili prava prosjakinja te neki vezani pas, dok gazde obavljaju kupovinu, bolje i to nego ostavljati blago u autu. Jučer se Jin s jednim takvim njuškao, ovaj je bio simpatičan i dobro su se slagali.
Došao sam doma, bilo je već prilično kasno i otvorio sam fejs. Piše Battifiaca o neljudima, kako je cijeli dan pred glavnim ulazom u novootvoreni trgovački centar vezan pas, nitko ne obraća pozornost na njega, on ga je nahranio i dao mu vode, al ne može ga uzeti sebi, apelira na savjest ljudi. Meni prvo palo na pamet da je možda u toj gužvi vlasniku pozlilo, zatim se sjetim pileće i pureće salame u komadu, koja je ostala u frižideru i istekao joj rok trajanja nakon što je naša gošća završila ljetos na hitnoj i još je tamo, salame sam odnio i objesio s vanjske strane smeća, nestale su za manje od pet minuta, možda pak gazda ni za sebe nije više imao jesti, a kamoli za psa..
Pas nije cvilio, sve je stoički podnosio, ne bi ni Jin, psi imaju dostojanstva.

Post je objavljen 20.10.2022. u 17:08 sati.