Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DESET MATIČINIH NASLOVA U FRANKFURTU



SAJAM KNJIGE PONOVO OTVOREN NAKON DVIJE GODINE PAUZE

U Frankfurtu na međunarodnom sajmu knjiga i izdavaštva, koji je otvoren 19. listopada na zajedničkom nacionalnom štandu Republike Hrvatske izloženo je deset naslova Matice hrvatske, kao i časopisi u izdanju Matice hrvatske, piše Matica hrvatska na svom portalu. Uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija te u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatska se predstavlja do nedjelje, 23. listopada. Uz deset Matičinih knjiga na hrvatskom štandu su i četiri publicistička djela koja će se posebno predstaviti.


Matičina izdanja knjiga na sajmu knjiga u Frankfurtu 2022.

Sajam knjiga u Frankfurtu otvorio je Savezni predsjednik Frank-Walter Steinmeier. Sajam je otvoren nakon dvije godine stanke koja je bila radi pandemije corona virusa. Kako piše Deutschlandfunk kultur na svom portalu, na svečano otvorenje u grad na rijeci Majni došao je španjolski kraljevski par i savezni predsjednik Frank-Walter Steinmeier. Kralj Felipe VI i njegova supruga, kraljica Letizia, predstavljaju ovogodišnju zemlju gosta, Španjolsku. Španjolska je bila zemlja gost i 1991. godine. Tu zemlju će predstavljati velika delegacija od 200 ljudi koja će predstaviti svoju književnost i višejezičnost.


Frank-Walter Steinmeier drži govor na otvaranju Frankfurtskog sajma knjiga.

Savezni predsjednik Frank-Walter Steinmeier naglasio je da se u Ukrajini uništavaju knjižnice i izdavačke kuće. Materijalna pomoć za obnovu knjižarstva i nakladništva je služba istini: "čin u borbi protiv ubojite laži i za prosvjećivanje- naglasio je". Steinmeier je izrazio nadu da će sajam knjiga postati "tračak nade u našoj često mračnoj sadašnjosti".
Sajam knjiga je prije svega tržište za industriju. A prema Karin Schmidt-Friderichs, čelnici Njemačke knjižarske udruge, pokazalo se da je "otporan na krizu" tijekom pandemije, ali sada se bori s visokim cijenama energije i enormno povećanim troškovima papira. ” Ove godine je na sajmu više od 4000 izlagača iz oko 95 zemalja. Na posljednjem sajmu knjiga prije pandemije bilo ih je oko 7000.
Ukrajinski izdavači nadaju se da će imati koristi od povećanog svjetskog interesa za književnost svoje zemlje na sajmu. Činjenica da strani izdavači dobivaju sve više licenci za prevođenje ukrajinskih djela vrlo je važno za književnu industriju, koja je teško pogođena ratom, kaže ravnateljica Ukrajinskog instituta za knjigu, Oleksandra Koval, a piše portal Deutschlandfunk kultur .






Post je objavljen 20.10.2022. u 06:28 sati.