Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Teletina s artičokama



Natjecateljski šah ne igram od juniorskih dana, a to je bilo jako davno, igram povremeno za ekipu u još uvijek drugoj ligi, vjerojatno ćemo ispasti. Ne igram nikad ako postoji alternativa, uvijek ustupam moje mjesto curama i onima s nižim rejtingom koji imaju više volje za igrom. Šah ipak svakodnevno pratim po šahovskim portalima, onako za opuštanje, kao što je pisac Vešović u ratu u opkoljenom Sarajevu, kupovao nedjeljom beogradsku "politiku", istrgao bi šahovski dodatak, a ostatak novina bi bacio ne pogledavši u najbliži koš za smeće.
Vrijeme je kompjutora, samo je bilo pitanje vremena kad će se početi varati i u šahu. To se dogodilo i na najvišem nivou, prvak svijeta odbija igrati partije protiv osvjedočenog 19-godišnjeg američkog varalice Niemana tj. odmah ih predaje. Taj može igrati po turnirima jer eto nije uhvaćen na djelu, a priznao je samo dva varanja iz mlađih dana.
Ja sam ovu nedjelju igrao prvu partiju ove sezone s ionako jačim protivnikom, grubo sam pogriješio odmah u otvaranju, pa me nije bilo briga što se ovaj dugo zadržava izvan prostorije za igru. Ja sam pak dugo izdržao, za moral ekipe nije dobro kad netko brzo gubi. Moj protivnik je pak igrao bez greške. Na kompjutoru imam popularnu verziju programa jednog od najjačih kompjutora. Čisto iz radoznalosti sam pogledao što bi kompjutor igrao na moje poteze nakon greške koju sam napravio. Sve isti potezi kao potezi mog protivnika, samo u dva poteza bi ubrzao realizaciju, to su potezi koje je protivnik brzo odigrao misleći da odmah dobiva. Možda je sve slučajnost, meni nije u suštini bilo važno, jer sam pogriješio, a ja svoje greške plaćam.
To je eto to novo vrijeme. Ne ručam s ekipom kad igramo u Rijeci, mi bolje jedemo doma. Neću varati, naletjeli smo u dućanu na artičoke već pripremljene za jelo, skeptičan sam uvijek prema uvjetno rečeno gotovim jelima, ali ovo je bilo odlično uz teletinu iz pećnice, okusi su se baš nadopunjavali.


Post je objavljen 19.10.2022. u 17:39 sati.