Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zlicaodopaka

Marketing

Volontiranje :-))

Zabavno i nenaporno volontiranje ili kakvo ti je to volontiranje :-))

Prekrasan vikend :-)). Okosnica je bilo volontiranje na Ironmanu u Poreču :-)). Spajanje je bilo: tri koje se znamo, dvoje koji se znaju u auto i put za Istru. Dogovor prije polaska: krećemo rano i malo po Istri. Prvo odredište uz nezaobilazna Vrata Jadrana: Beram i Mrtvački ples umjetnika Vincenta iz Kastva u sv. Mariji na Škriljinah. Nevjerojatno :-)). Od fresaka, crkvice, sam zeleni prilaz, takav mir. Zeleni mir. Da ne bi bilo premirno uzeli smo flašicu rakije od smrekinih iglica i pupova (?), onako za po putu :-)).

Nakon Berma Motovun :-)). Uvijek prelijep :-)). Zatim, dvojba. Ići u Tijan na Vikend pršuta ili u Brtoniglu, moja omiljena Istarska konoba i školjke :-)). Skoljke su pobijedile, svidjele su i onima s ombolom :-)).

Kad nam vozača zovu frendovi u Vižinadi je nekakva bitka. Opet odluke, hoćemo li u Poreč pa se kupati ili na bitku. Siti kakvi smo bili, U boj, u boj :-)).
U Vižinadi se '69 i '70 snimao Kelly's Heroes u kojem glume Clint Eastwood, Donald Sutherland, Telly Savales pa su odlučiti ponoviti bitku u centru :-)). Vižinada je glumila francuski Nancy. Kako dobro :-)). Moram pogledati film :-)).

Konačno, jedanaest sati nakon Zga, stižemo u Poreč. Podjela soba, podjela zadataka za nedjelju i večera :-)). Odlična papica, sami smo uzmali vino i pivu. Vino solidno, pivu su jako hvalili :-)). Papicu isto :-)).
Nakon papice, tulum u sobi :-)). Preko balkona prenijeli dodatne stolce, uzeli čaše iz kupaonice i rakija :-)))))))))))))))).
Nismo predugo, naše šihte su bile od 10-11, ali neki su bili od 6.
Doručak, opet odličan, produljila sam na plažu, malo u vodu. More je bilo toplije od zraka, ali nije bilo za brčkanje.

Postavimo se na pozicije kad shvatim da nisam popila kavu. Za doručkom uživala u čaju dok su svi ostali pametno pili kavu :-)). Zbog Ironmana ništa u blizini ne radi pa mi je draga gđa napravila kavu na njihovom automatu :-)).
Utrka :-)). Prvo je 1.9 km plivanja, 90 km biciklom i na kraju 21 km trčanja. Mismo bili na trkačem dijelu. Tako dobro :-)). Razlika između najbržeg i nasporijeg bila je oko 4 sata, uz to da je najsporiji 70+ god :-)). Sudionici su prekrasni, tako dragi :-)). Svi veseli, posebno nakon finisha, mada su neki trčeći uspjeli mahati i smijati se :-)).

Povratak u Zg je bio poprilično neiventivan, samo smo pričali o tome kako nam je bilo :-)).
Pohvala sastavljačima timova, ne znam jesu li svi volonteri tako dragi ili odabirač je vrhunski psiholog :-)).

Volontirati, da ili ne ... :-))
Uvijek ... :-))
Poreč, vidimo se opet ... :-))


Post je objavljen 17.10.2022. u 08:25 sati.