Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Tjedan češkog filma - kino Tuškanac

Danas je počelo! :)))) Sretnaaa! 29. Tjedan češkog filma počeo je projekcijom nagrađivane biografske sportske drame "Zatopek" (2021.) o životu i sportskoj karijeri Emila Zatopeka, prema nekima najvećeg atletičara svih vremena. Sugestivno režirano te dramaturški i narativno skladno komponirano djelo, na trenutke vrlo efektnog epskog zamaha, nosi nadahnuta režija Davida Ondričeka, odlične glumačke interpretacije i odlična fotografija i glazba. Posebno bih izdvojila Vaclava Neužila kao Emila Zatopeka i Marthu Issovu, kao njegovu suprugu Danu Zatopkovu. Nadahnuto, uživljeno; božanstveni Emilov osmijeh...
Što se mene još dojmilo?! To što je film napravljen kao koprodukcija sa Slovačkom! I to se vidi. Dvije najbolje škole filma - zajedno. Ne može bolje!!!!!:))))
Lijepi prikaz jednog sportaša, ali i koliko se politika miješa u njegov život. A on - želi samo trčati....
Nakon Kina Tuškanac, filmovi odlaze u Rijeku (Art Kino; 20.10), a zatim u Daruvar, gdje ima najviše Slovaka i Čeha.
Film "Zatopek" odabran je kao najbolji međunarodni igrani film i kao takav će predstavljati Češku na 94. dodjeli Oscara.
Emil Zatopek, zvan "češka lokomotiva", slavni je atletičar - dugoprugaš, četvorostruki olimpijski pobjednik na Olimpijskim igrama 1948. i 1952., najveći je češki sportaš i jedan od najvećih sportaša u povijesti. U karijeri je postavio 20 svjetskih rekordana udaljenostima od 5.000 do 30.000 m. Rođen: 1922, preminuo: 2000. u Pragu. Iste godine preminula je i njegova supruga, Dana Zatopkova. Također vrhunska sportašica.
A čovjek u ranoj mladosti, kao dijete - uopće nije volio trčati!:))))

Idem spavati punog srca!!!! Ljub!


Post je objavljen 15.10.2022. u 00:20 sati.