Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

SAVEZ S MARIJOM





Časopis udruge Vigilare „Savez s Marijom“ izlazi dvomjesečno i štampa se u 20 200 primjeraka.


Zahvaljujući dr. Vici Batarelu predsjedniku Zaklade Vigilare paška crkva a posebno Gospe od Starog grada zastupljeni su u ovom časopisu.
U najnovijem broju časopisa na tri stranice doneseno je izvješće o akciju koju je zaklada provodila za ovogodišnji blagdan Velike Gospe „Bijele ruže i molitve za Gospu od Staroga grada Paga“, gdje je prikupljeno 2 000 molitvenih nakana i isto toliko bijelih ruža koje su krasile Gospin kip i glavni oltar u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja u Pagu.

Ovim činom Zaklada Vigilare donijela je veliki doprinos u promociji ne samo Gospina kipa iz Staroga grada u Pagu nego i grada Paga pa u konačnici i cijelog otoka.
Da je to tako potvrđuje reakcija čitatelja u prilogu „Pisma prijatelja“ u kojem gospodin Miroslav iz Vinkovaca piše: „Od srca Vam zahvaljujem na pošiljkama „Gospin vitez“ i „Gospa od Straoga grada Paga“. Raduje me svaka inicijativa za duhovnu obnovu našeg puka i na čast našoj Nebeskoj Majci i proslavi Gospodina Isusa – našeg jedinog spasitelja!“

To je dokaz kako je naglasio i paški nadžupnik Božo Barišić na kraju misnog slavlja na Blagdan Vele Gospe u Pagu, da je zahvaljujući Zakladi Vigilare Gospe od Staroga grada ušla u 2 000 hrvatskih domova.

(foto screenshot video Valter Maričević)

Ovo je ujedno i veliki doprinos vjerskom turizmu jer su mnogi hodočasnici najavili da će sljedeće godine hodočastiti Gospi od Staroga grada.

(foto:Ines Grbić; www.zadarskanadbiskupija)

Pažani moraju odati veliko hvala svima koji su se uključili u pripremi i organizaciji ovog djela i svima koji su se odazvali pozivu na sudjelovanju u ovoj kampanji.
Mogu zaključiti onako kako je zapisano na kraju članka da je Gospa radosno primila ovaj naš čin ljubavi prema njoj i javnog čašćenja njezine slave.




Post je objavljen 14.10.2022. u 12:16 sati.