Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Mudrosti nikad dosta – III

- Većina je ljudi u stanju ozbiljno uzeti svoju patnju, ali ne i svoju radost. (B. Hamvas)
- Budite strpljivi prema svemu što je neriješeno u vašem srcu i pokušajte voljeti i sama pitanja. Ne tražite sada odgovore koje ne možete dobiti, jer ne biste mogli živjeti s njima, a bit je u tome da treba sve živjeti. Sada živite pitanja… (R. M. Rilke)
- Od svih putova što vode u nebo meni se čini najkraćim, najlakšim i najpouzdanijim onaj kojim čovjek ide ispunjajući svoje obične dužnosti. (Petar Barbarić)
- Sva je molitva u tome da dođemo u dodir s čežnjom u nama. (Sveti Augustin)
- Drži ovo uvijek na pameti, naime, da su sinovi Izraelovi bili 40 godina u pustinji prije negoli su stigli u Obećanu zemlju, iako je šest tjedana bilo više nego dovoljno za taj put. I nije im bilo dopušteno ispitivati zašto ih Bog vodi krivudavim i neravnim putovima. A svi oni koji su se zbog toga jadali, umrli su prije negoli su stigli na odredište. Sam Mojsije, kao veliki Božji prijatelj, umro je na granici Obećane zemlje, koju je vidio izdaleka, ali je nije mogao uživati. Ne osvrći se mnogo na put kojim ideš, upri pogled uvijek u Onoga koji te vodi i u nebesku domovinu prema kojoj te On vodi. Čemu se brinuti, hoćeš li onamo stići pustinjom ili poljima? Samo da je Bog uvijek s tobom i da stigneš do posjedovanja blažene vječnosti. Dobra moja kćeri, vjeruj mi, ono što si mi očitovala, možeš željeti, ali neka sve bude učinjeno s mirom i budi strpljiva u iščekivanju Gospodnjega milosrđa. (6. prosinca 1917.; Pismo Padra Pija Antonietti Vona Iz knjige „365 dana s Padre Pijem“)


Post je objavljen 05.10.2022. u 21:40 sati.